Predsjednik Kipra Nikos Anastasiades boraviće u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori

Anastasiadesa i suprugu će sjutra u Rezidenciji na Cetinju uz najviše državne počasti dočekati predsjednik države sa suprugom

2405 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Predsjednik Kipra Nikos Anastasiades boraviće na poziv predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića 5. i 6. aprila 2022. godine u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori.

Iz službe za informisanje Predsjednika Crne Gore su saopštili da će Anastasiadesa i suprugu sjutra u Rezidenciji na Cetinju uz najviše državne počasti dočekati Đukanović sa suprugom.

"Nakon upisivanja u knjigu gostiju, tête-à-tête razgovora koji će nastaviti susretom sa delegacijama, predsjednici će imati izjave za javnost", navodi se u saopštenju.

U odvojenom programu prva dama Crne Gore Lidija Đukanović ugostiće prvu damu Kipra Andri Anastasiades i posjetiće Etnografski muzej i muzej kralja Nikole na Cetinju. Prve dame će, takođe, posjetiti JU Dnevni centar za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoja u Podgorici.

Dodaje se da će Đukanović u čast visokog gosta prirediti svečanu večeru.

Drugog dana posjete, dvojica predsjednika će u Kotoru, prisustvovati tradicionalnom kolu Bokeljske mornarice, obići Pomorski muzej, nakon čega je planiran radni ručak koji u čast visokog gosta priređuje Đukanović.

"Na kraju zvanične posjete Predsjednika Kipra biće upriličen obilazak marine Porto Montenegro u Tivtu. Predsjednik Anastasiades će se, tokom zvanične posjete našoj zemlji, sastati i sa predsjednikom vlade Zdravkom Krivokapićem", saopšeno je iz službe za informisanje Predsjednika Crne Gore.

Bonus video: