Demokrate SNP-u: Građani traže da se u Beranama ne pitaju mladenci i kumovi manjinske vlade

"Principi vam očito slabije idu, pa tako ne zaboravite da ste vi u Plužinama 2018. godine sami formirali vlast, a da smo mi i ostale kolege iz nekadašnje državne opozicije ostali opozicija u Plužinama", navode iz beranskog odbora Demokrata

13875 pregleda 29 reakcija 29 komentar(a)
Foto: Demokrate
Foto: Demokrate

Narodna volja se mora poštovati, a građani u Beranama traže da se mladenci i kumovi manjinske vlade ne pitaju, poručili su iz beranskog odbora Demokratske Crne Gore u reagovanju na današnje saopštenje tamošnjeg odbora Socijalističke narodne partije (SNP).

"Umjesto da kolege iz SNP-a, poslije svega što su suprotno volji članstva i naroda uradili u prethodnih nekoliko mjeseci, makar zbog zaštite elementarnog dostojanstava zaustave dalje ponižavanje i pokoravanje DPS-u, nakon što im je DPS zaprijetio da će morati da prihvate kadrove SDP-a i SD-a na ključnim pozicijima u zakondavnoj i izvršnoj vlasti i sve što DPS traži, oni DPS-u kažu da su spremni na dalje ustupke i ponižavanja, a Demokratama prijete i morališu", navode iz Demokrata.

Kolegama iz SNP-a su poručili da nije sve u funkcijama i vlasti.

"To je sve prolazno, a čast, principi i dostojanstvo treba da žive vječno. Žalosno je slušati kako vaš predsjednik kaže da ako vi udjete u manjinsku Vladu to nije prekrajanje izborne volje, ali ako vas na kraju ponižavanja ipak istisnu onda to jeste izigravanje izborne volje. Žalosno je gledati kako nekada velika i beskompromisna partija čiji su članovi decenijama prolazili golgotu zbog udara DPS-a, koja je izgovarala najteže moguće kvalifikacije na račun Gvozdenovića, Ivanovića i drugih, danas trpi ponižavanje od tog istog DPS-a i sa tim istim ljudima prekraja 30. avgust, jedan od najvećih datuma u crnogorskoj istoriji. Žalosno je gledati kako vraćate u pozicije moći i odlučivanja DPS, partiju koja strmoglavo pada, koja se urušava i politički tone, a još žalosnije gledati kako napadate Demokrate zato što kako i sami kažete DPS-ovi birači idu ka Demokratama, a odbornici u Kotoru masovno napuštaju brod koji tone. Valjda to treba da vas raduje, a ne da plačete nad političkom sudbinom DPS-a pokušavajući da mu ubrizgate infuziju, kako bi zauzvrst dobili par mjeseci koju ministarsku funkciju u DPS manjinskoj Vladi", dodaje se u reagovanju.

Predstavnicima SNP-a, kako dodaju, "principi očito slabije idu".

"Zbog svega ovoga, uvažene kolege, vi ste bili na meti naših kriitka u protekloj izbornoj kampanji i zato smo obećali gradjanima u Beranama da ćemo ostvariti rezultat koji će omogućiti da se tvorci nove prevarantske antidemokratske većine na državnom nivou nakon 30 godina ne pitaju u Beranama. U ranijim lokalnim izbornim kampanjama, imajući u vidu da prijetite Nikšićem, Herceg Novim i Mojkovcem, nijesmo progovorili nijedno slovo protiv vas, jer ste se tada držali pobjedničke strane i rezultata 30. avgusta, kritikujući iz svih oružja prethodni režim i odbijajući svaku vrstu saradnje sa njima. Mi smo i dalje na tim pozicijama i u tim opštinama, a ako su kojim slučajem vaši odbornici, kao poslanici na državnom nivou, promijenili mišljenje i odlučili da prevare građane u tim opštinama, neka preuzmu sve ono što smatraju za potrebnim. Principi vam očito slabije idu, pa tako ne zaboravite da ste vi u Plužinama 2018. godine sami formirali vlast, a da smo mi i ostale kolege iz nekadašnje državne opozicije ostali opozicija u Plužinama. Nijesmo kukali ili zapomagali za vlašću i foteljama, već smo četiri godine časno kao opozicija zastupali one koji su nam dali povjerenje i u Plužinama. Tako da nije sve u vlasti, funkcijama i foteljama, a u Beranama narod traži da se mladenci i kumovi manjinske Vlade ne pitaju. Narodna se mora poštovati i sa narodom se niko ne smije igrati", zaključuju iz beranskog odbora Demokrata.

Bonus video: