Bečić: Oslobodićemo i Danilovgrad

Iz Demokrata su poručili da će se danilovgradski odbor te stranke u naredne ćetiri godine "predano boriti za interese svih građanki i građana Danilovgrada"

6417 pregleda 21 reakcija 21 komentar(a)
Foto: Demokratska Crna Gora
Foto: Demokratska Crna Gora

Demokratska Crna Gora održala je sinoć Drugu izbornu konvenciju Organizacije Demokrata Danilovgrad, na kojoj je izabran drugi saziv Opštinskog odbora te stranke.

Za predsjednika odbora po drugi put izabran je Duško Stjepović.

Iz Demokrata su poručili da će se danilovgradski odbor te stranke u naredne ćetiri godine "predano boriti za interese svih građanki i građana Danilovgrada".

Lider Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić je, kako je saopšteno, čestitao izabranom sazivu Opštinskog odbora i Stjepoviću, a Danilovgrađanima poručio da će nakon "velikih pobjeda i uspjeha" koje su, kako je kazao, ostvarili na proteklim lokalnim izborima, za dva mjeseca "biti oslobođen i Danilovgad".

U tome će, kako vjeruje, ključnu ulogu imati Demokrate.

"Obećanja ispunjavamo, prevare raskrinkavamo, a pobjede nastavljamo", rekao je Bečić, rekavši da je glas dat Demokratama sigurnost. "Jer nam građani vjeruju zato što iskreno branimo i čuvamo izbornu volju, držimo datu riječ, borimo se beskompromisno protiv kriminala i korupcije, predvodimo ekonomsko-socijalne reforme, mirimo i jačamo gradjansku Crnu Goru. Zbog toga je Demokratska Crna Gora partija koja je u svakoj sredini, bez obzira na vjersku ili nacionalnu strukturu uspjehom potvrdila građansku profilaciju i činjenicu da smo velika, moćna i organizovana partija koja miri ljude i gradi mostove povjerenja", dodao je.

Predsjednik Demokrata je kazao da je do sada ispunjen svaki postavljeni cilj, te da očekuje da će za 5. jun biti raspisani izbori u Danilovgradu, Podgorici, Bijelom Polju, Pljevljima i drugim opštinama.

Bečić je poručio da se mora "samo ono što narod kaže, a to je da Crna Gora ima vlast bez DPS-a, ali i bez onih koji su izdali izbornu volju građana". “Svako nasilje rađa novu pobjedu, svaka sila rađa veću slobodu, tako da idemo u novu kampanju, borbu i velike pobjede širom Crne Gore”, zaključio je Bečić.

U sastav II saziva Opštinskog odbora, kako je saopšteno, izabrani su: Barović Obrad, Bojat Lazar, Bogićević Ognjen, Bogićević Slavko, Dragović Sanja, Gardašević Andrija, Grujičić Lazar, Jelušić Milutin, Jokić Mirjana, Jovanović Miloš, Kalezić Marija, Kalezić Milija, Kalezić Radovan, Kekić Dragica, Knežević Todor, Kovačević Marko, Labović Aleksandar, Labović Vinka, Lakić Zdravko, Leković Vladan, Lukić Marko, Marunović Dejan, Medojević Tatjana, Pavićević Bojan, Pavićević Nemanja, Ojdanić Dragana, Radenović Boro, Radonjić Radoica, Stanišić Slaven, Stevanović Mihailo, Stevanović Sara, Stjepović Duško, Uskoković Željka, Uskoković Zoran, Vidić Dragana, Tatar Dijana i Tuović Ranko.

Stjepović je poručio da Danilovgrađani "nisu nesposobni niti žele milostinju", da im je dosta iznevjerenih očekivanja, lažnih obećanja i nedomaćinskog odnosa prema Bjelopavlićima, već da žele da dostojanstveno i slobodno žive od svoga rada, i da je to "razlog zbog čega će DPS, zajedno sa svojim 'ortopedskim pomagalima' u vidu onih partija koje su izdale tekovine 30. avgusta, u Danilovgradu doživjeti izborni brodolom voljom građana".

Iz Demokrata su saopštili da je izborom Stjepovića za predsjednika opštinskog odbora potvrđeno da su jedna od rijetkih partija koja od svog nastanja pa do danas konstantno i ciljano pruža šansu mladima, ljudima od struke, integriteta i sa "naglašenom željom da svoje sposobnosti stave u službu svojih gradova ali i države Crne Gore". "Potvrđeno je da Demokrate u crnogorskoj mladosti vide potencijal neophodan da predvodi političke procese i promjene", ocijenili su u toj partiji.

"Sjajnim i sve boljim izbornim rezultatima koje u kontinuitetu bilježi, Demokratska Crna Gora na lokalnim izborima u svakoj crnogorskoj opštini potvrdila je svoj nesumljivi građanski koncept, ali i dokazala povjerenje građana da Crnu Goru vode putem prosperiteta, stabilnosti, mira i evropskih vrijednosti. Sve to su građani prepoznali i nakon velikog rasta podrške u Nikšiću, Herceg Novom, Mojkovcu, Cetinju, Petnjci, nagradili i rastom podrške od preko 100 odsto u Beranama i rastom od preko 170 odsto u Ulcinju, a isti trend se očekuje i u ostalim opštinama", navodi se u saopštenju.

Konvenciji su se u svečanom dijelu obratili i poslanik Demokrata Danilo Šaranović, Damjan Ćulafić i Bojan Ćetković.

Bečić: Razbićemo koncept "49 poslanika"

Demokrate su sinoć u Danilovgradu održale i protest, na kojem se obratio predsjednik te partije Aleksa Bečić.

"Do sada smo bili ubjedljivo najjača opoziciona parija u Danilovgradu, sa tri puta više odbornika nego sledeća najjača opoziciona partija, a zamislite tek šta slijedi kada ispred sebe vidite ovako osnažen odbor, mjesne odbore, infrastrukturu. Mislim da niko nema dileme da za dva mjeseca konačno posle toliko decenije biće oslobođen i Danilovgad a da će Demokrate u tome imati ključnu ulogu! Obećao sam vam na poslednjem protestu u Podgorici ponovo se naći u Danilovgadu da slavimo; obećao sam vam da ćemo u Ulcinju imati nekoliko puta bolji rezultat; obećao sam vam na konvenciji u Beranama da se DPS i SNP u tom gradu nakon izbora ništa neće pitati. Tako da vidite, obećanja ispunjavamo, prevare raskrinkavamo a pobjede slavimo", poručio je Bečić na skupu.

Demokrate protest Danilovgrad
foto: Demokratska Crna Gora

"Snažne su poruke lokalnih izbora: Demokrate duplo rastu, a DPS sve slabiji! To je put kojim Crna Gora mora ići, jer bez toga nema jake i pomirene, složne Crne Gore bez jakih Demokrata. Ti rezultati nisu plod slučajnosti. Sedam godina se borimo, sedam godina smo na ispitu kod građana. I narod nam vjeruje! Jer zna da glas dat Demokratama sigurnost i da mi nikog nismo izdali, i da predvodimo sve borbe protiv bivšeg režima. Zato to povjerenje koje je neraskidivo! Tako je kada možete slobodno da prošetate, kada ste sluga svog naroda, kad svakog, i one koji su vas glasali, ali i one druge, koji nisu, možete da pogledate u oči", dodao je on.

Kazao je da mnogi za sebe kažu da su građanske partije. "Imate onih koji negdje ostvare solidan rezultat, a onda u mnogim opštinama i ne predaju listu ili ne pređu cenzus. Ali imate i Demokrate: i u decembru i u martu izašli smo samostalno, u gradovima sa različitim i nacionalnim i vjerskim strukturama, i svugdje smo zabilježili veliki rast. Jer ljudi vide da mi ne sijemo mržnju i podjele, već jedinstvo, pomirenje, ljubav."

"DPS-u je narod Crne Gore poslao jasnu poruku: ne želi više vlast DPS-a! Ne žele da se vrate u to vrijeme straha, revanšizma, ponižavanja, tjeranja mladosti, moralne degradacije, propadanja Crne Gore. I dobro bi bilo da tu poruku čuju oni koji su prešli na njihovu stranu, jer ovaj narod hoće da nastavi 30. avgust, hoće slobodu i demokratiju, pravdu i sigurnost; hoće Demokrate i sve iskrene subjekte u ovoj zemlji", kazao je Bečić.

Rekao je da je na sceni "politički rijaliti".

"Prije dva mjeseca sam vam rekao da ovo što se radi na državnom nivou jeste osuđeno na propast, a danas svjedočimo da sve prelazi iz faze tragikomedije u fazu političkog rijalitija. A u tome dominira rukovodstvo one partije, nekad velike, časne i beskompromisne u borbi protiv DPS-a, koja je za par mjeseci izgubila gotovo cijelo članstvo ali saguva rukovodstvo! Tu nema principa, nema doslednosti, samo malo fotelja, šačica vlasti na uštrb Crne Gore i 30. avgusta. Žalostan sam kada to gledam, kako im poraženi DPS juče dijeli političke šamare jasno im govoreći da se za sve pitaju baš oni. I umjesto da s druge strane, iz parije koja je nastala na borbi protiv kriminala i korupcije, čiji su članovi i simpatizeri hapšeni, šikanirani, oni poruluju da su spremni na kompromis! Žalosno je da ta partija doživi takav politički kraj, gdje su jedini princip fotelje i funkcije."

"I ne zaustavljaju se tu, još kažu da u Beranama moraju biti dio vlasti! Gospodo, mora se samo ono što narod kaže, a to je da vlast treba biti i bez vas i bez DPS-a! Pri tome zaboravljaju recimo Plužine, gdje smo mi opozicija jer su tamo sami mogli da formiraju vlast. Jeste li nas čuli da smo plakali za funkcijama?! Ne! Zato danas jače plaču za DPS-om u Kotoru, nego sam DPS! Danas su sa onima za koje ste govorili da su lopovi i kriminalci, a koji su ih do juče nazivali šibicarima, bitangama, slugama Beograda i Rusije... danas se URA i DPS međusobno optužuju za kupovinu glasova u Ulcinju! I takvi treba da nam vode Crneu Goru! To je moralana degradacija, moralno propadanje! Hoće koncept Vlade koju bi vodio čovjek sa dva odsto podrške u Crnoj Gori a u njoj bile partije sa više ministara nego poslanika je osuđen na propast", dodao je Bečić.

Poručio je da Demokrate neće stati, niti odustati.

"Rekao sam vam na prvom protestu u Podgorici da imamo nekoliko ciljeva. Prvi cilj je bio da onemogućimo odlaganje izbora u Beranama i Ulcinju i da pobijedimo na tim izborima. Ostvarili smo! Drugi cilj je da izdejstvujemo izbore u Podgorici i Danilovgradu i svim drugim opštinama. Najkasnije do preksjutra će biti raspisani ti izbori! Nastavljamo borbu, veliku borbu, jer nas čekaju velike pobjede! Rekli smo tada da nećemo stati, da ćemo razbiti koncept '49 poslanika'. Kada večeras vidim ove ljude, jasno mi je da nas čeka svijetla budućnost u Danilovgradu! Ne smijemo da stanemo, nećemo da stanemo. Naši preci nisu ni stajali ni posustali, jer svakak izdaja je u njima stvarala dodatni elan za nove pobjede! Srećna vam nova pobjeda i na lokalnim, i na vanrednim parlamentarnim i na predstojećim predsjedničkim izborima! Srećna sloboda", zaključio je Bečić.

Bonus video: