Borovinić Bojović: Ne vidim sebe u politici nakon mandata

"Uvijek ću biti na strani onih koji se bave antikorupcijom, ukidanja monopola u zdravstvenom sistemu", rekla je ministarka

4781 pregleda 32 reakcija 17 komentar(a)
Borovinić Bojović, Foto: Luka Zeković
Borovinić Bojović, Foto: Luka Zeković

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović kazala je da nije neko ko želi da se bavi politikom i ne vidi sebe kao političara nakon mandata. Smatra da ljekari ne treba da se bave time.

“Profesija koju smo izabrali treba da ima poseban pristup svakom čovjeku. Inače nisam neko ko ljude gleda kroz partijska i politička opredjeljenja”, kazala je Borovinić Bojović za TVCG.

Ističe da je njen cilj bio da se izbori sa tom lošom praksom iz prethodnog perioda.

“Ne govorim personalno, već o ideologiji koja je bila u Crnoj Gori, urušavanja sistema vrijednosti, korupcije, nepotizma, protiv čega sam uvijek bila. Meni je izgledalo da je obesmišljen svaki primjer čojstva u Crnoj Gori. Uvijek ću biti na strani onih koji se bave antikorupcijom, ukidanja monopola u zdravstvenom sistemu”, kazala je ministarka, kako prenosi Portal RTCG.

Ministarka je kazala da je isključivo kao ekspert ušla u Vladu.

“Osnovni cilj da se povećaju plate zdravstvenim radnicima sam ispunila. Ima još dosta što je bila moja namjera da popravim”, istakla je Borovinić Bojović.

Bonus video: