Bajraktari: DPS i bivša vlast nokautirani, želimo stabilnu većinu

"Na ponovljenim izborima na jednom izbornom mjestu još jednom je potvrđena dominacija izborne liste "Za novi početak". Ponosni smo na naš rezultat, odnosno na osvojenih 4.968 glasova, to jest 43% podrške, što znači da je skoro svaki drugi birač glasao za naš program i našu listu"

11111 pregleda 116 reakcija 17 komentar(a)
Bajraktari, Foto: URA
Bajraktari, Foto: URA

Omer Bajraktari, predsjednik Opštinskog odbora (OO) Građanskog pokreta URA Ulcinj i nosilac liste koalicije "Za novi početak" na lokalnim izborima u Ulcinju saopštio je danas da su "DPS (Demokratska partija socijalista) i bivša vlast nokautirani", te da je "Ulcinj izabrao promjene".

"Na ponovljenim izborima na jednom izbornom mjestu još jednom je potvrđena dominacija izborne liste "Za novi početak". Ponosni smo na naš rezultat, odnosno na osvojenih 4.968 glasova, to jest 43% podrške, što znači da je skoro svaki drugi birač glasao za naš program i našu listu. Naša predizborna kampanja je bila izuzetno pozitivna i usmjerena na prezentaciju naših ideja i razvoj naše opštine. Obišli smo skoro svaki metar Opštine Ulcinj i imali sastanke u svakoj mjesnoj zajednici. Bilo je ogromno zadovoljstvo razgovarati sa našim sugrađanima i čuti njihovo mišljenje o problemima i perspektivi grada", istakao je Bajraktari u saopštenju koje je dostavila URA.

On je dodao da su tokom čitave kampanje govorili da su otvoreni za saradnju sa svima koji žele da rade za dobrobit Ulcinja i jasan otklon od dosadašnjeg načina upravljanja opštinom.

"Naša težnja je bila i jeste da imamo što stabilniju vlast u narednom periodu. Ono što je činjenica i što ohrabruje jeste da su dosadašnje vladajuće partije osvojile samo 12 od 33 mandata, dok su opozicione partije u Ulcinju i koalicije predvođene opozicionim partijama osvojile 21 mandat. DPS i bivša vlast su politički nokautirani. Kao koalicija koja je osvojila dominantan broj mandata pripada nam da otvorimo seriju razgovora kako bi formirali novu, progresivnu vlast u našem gradu. Želimo formirati stabilnu većinu", zaključio je Bajraktari.

Nakon juče ponovljenog glasanja na biračkom mjestu broj pet u Ulcinju, nije došlo do promjene u broju mandata.

Prema nezvaničnim rezultatima, koalicija Demokratske unije Albanaca (DUA) i Demokratskog saveza u Crnoj Gori (DSCG) dobila je 207 glasova, koalicija "Za novi početak" koju predvodi Građanski pokret URA 204 glasa, Forca 76, Demokratska Crna Gora šest, a koalicija Demokratske partije socijalista (DPS) i Bošnjačke stranke (BS) dva glasa.

Nevažećih je bilo šest listića.

To znači da broj mandata, koji su osvojeni 27. marta ostaje isti.

Koalicija "Za novi početak" tada je osvojila 14 mandata, lista koalicije DPS i BS šest mandata, koliko je osvojila i koalicija DUA i DSCG, Forca je osvojila pet mandata, a Demokratska Crna Gora dva mandata.

Do zatvaranja biračkog mjesta broj pet pravo glasa iskoristilo je 64,9 odsto od ukupno upisanih, odnosno njih 501.

Bonus video: