Abazović: Crna Gora je pouzdan NATO partner, a saradnja sa Norveškom u okviru tog savezništva je na visokom nivou

Abazović i ambasador Norveške u Crnoj Gori Jern Eugen Jelstad konstatovali da postoji ogroman prostor za unapređenje saradnje u oblasti turizma, naročito zdravstvenog, konstatujući istorijski dobru povezanost između Crne Gore i norveških turista.

2033 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Vlada CG
Foto: Vlada CG

Crna Gora je pouzdan NATO partner, a saradnja sa Norveškom u okviru tog savezništva je na visokom nivou, rekao je potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović tokom sastanka sa ambasadorom Norveške u Crnoj Gori Jernom Eugenom Jelstadom, saopštio je Kabinet potpredsjednika Vlade.

Kako navode, sastanak je bio prilika da Abazović i Jelstad razgovaraju i o značaju reformi u oblasti vladavine prava kao ključnog problema u nastavku evropskih integracija, ali i postignutim rezultatima u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije na visokom nivou, kao i izazovima koji predstoje na tom polju.

Dodaje se da je Abazović naglasio značaj saradnje između Crne Gore i Norveške kroz sistem odbrane i bezbjednosti i istakao je da Crna Gora želi još više da unaprijedi odnose sa saveznicama unutar Alijanse.

U saoštenju se zaključe da su Abazović i Jelstad konstatovali da postoji ogroman prostor za unapređenje saradnje u oblasti turizma, naročito zdravstvenog, konstatujući istorijski dobru povezanost između Crne Gore i norveških turista.

Bonus video: