Krivokapić izrazio sumnju u mogućnost formiranja manjinske Vlade: Kršenje narodne volje koje bi uvelo u nemire

Govoreći o ukrajinskoj krizi, Krivokapić je kazao da su izbori u Beranama jasno pokazali "da se i ta tragedija koristi za jačanje pozicija korumpiranih i profitersko nacionalističkih snaga"

17279 pregleda 18 komentar(a)
Foto: Vlada CG
Foto: Vlada CG

Rezultat obaranja ekspertske Vlade je politička i institucionalna kriza, a trenutak pada Vlade nije slučajan već se desio nakon usvajanja Budžeta, programa ''Evropa sad'' i, najvažnije, nakon prve samostalne zapljene kokaina.

To je kazao predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić koji se sastao sa zamjenikom pomoćnika državnog sekretara SAD i specijalnim izaslanikom SAD za zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom u toku svoje posjete Grčkoj gdje boravi povodom učešća na Ekonomskom forumu u Delfima.

Kako se navodi u saopštenu kabineta Krivokapića, sa sastanku je razmotrena aktuelna situacija na zapadnom Balkanu i konstatovana mogućnost prelivanja ukrajinske krize na ovaj region.

"Govoreći o unutrašnjoj političkoj situaciji, premijer Krivokapić je naglasio da je ona neodrživa i izrazio sumnju u mogućnost formiranja manjinske Vlade, jer bi je činili ideološki različite partije. Formiranje takve Vlade, kako je kazao, bilo bi kršenje narodne volje jasno izražene na proteklim izborima i uvelo bi Crnu Goru u nemire. Zbog tog neprirodnog sporazuma, svi etički principi su slomljeni, a kad nema principa, onda je sve dozvoljeno, objasnio je Krivokapić", piše u saopštenju.

Govoreći o ukrajinskoj krizi, Krivokapić je kazao da su izbori u Beranama jasno pokazali "da se i ta tragedija koristi za jačanje pozicija korumpiranih i profitersko nacionalističkih snaga".

"Osim toga ponovo je na sceni bio tri decenije uobičajeni manir političke scene, a to je najvjerovatnija kupovina glasova u Ulcinju".

Krivokapić je naglasio da je jedino demokratsko i časno rešenje aktuelne krize raspisivanje izbora, ukazujući na mlade snage za koje se nada da će, ulaskom u politiku, vratiti etiku u politiku.

"Kao ekspertski ministri, oni su pokazali da imaju znanje i žar da mijenjaju stvari, a do pravih promjena, kako tvrdi, dolazi se, na prvom mjestu, kroz ekonomske reforme koje podižu standard građana. Jedino tako moguće je nadvladati političare koje se vezuju za ’90- te godine 20. vijeka".

Iz kabineta Krivokapića navode da je Eskobar snažno podržao napore koje Vlada Crne Gore ulaže u borbu protiv korupcije, dodajući da je Crna Gora bitan partner NATO-a i da vjeruje da će naša država i dalje dijeliti vrijednosti na kojima počiva savremena civilizacija.

S tim u vezi, on je naglasio da je bitno što Crna Gora podržava ukrajinski narod i da vjeruje da će odluka o punim sankcijama protiv Rusije biti uskoro donesena.

Bonus video: