Knežević: Sankcije Rusiji će uništiti turističku sezonu

Knežević je govoreći o formiranju manjinske Vlade rekao da je ovo po 17. put kako saopštavaju da će se dogovoriti iduće nedjelje

5886 pregleda 11 komentar(a)
Knežević, Foto: Boris Pejović
Knežević, Foto: Boris Pejović

Lider Demokratske narodne partije (DNP), jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) i predsjednik Odbora za bezbjednost i odbranu Milan Knežević rekao je danas da će odluka Vlade Crne Gore da uvede sankcije Rusiji uništiti turističku sezonu.

On je to rekao na konferenciji za medije na temu "Zloubotrebe institucija u slučaju Miloša Medenice".

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović napisao je ranije danas na svom Tviter nalogu da je na sjednici Vlade Crne Gore usvojen paket restriktivnih mjera prema Rusiji.

Za sankcije Rusiji glasalo je sedam članova Vlade, dok je jedan bio uzdržan.

Za sankcije su glasali potpredsjednik Vlade Dritan Abazović, ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović, ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić, ministarka javne uprave, digitalnog društva i medija Tamara Srzentić, ministarka odbrane Olivera Injac, ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović i ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić.

Uzdržan je bio ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandar Stijović.

Sjednici nijesu prisustvovali predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić koji je na Delfi ekonomskom forumu, te ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović, ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić, ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović i ministar ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ratko Mitrović.

Knežević je danas govoreći o formiranju manjinske Vlade rekao da je ovo po 17. put kako saopštavaju da će se dogovoriti iduće nedjelje.

Iako su iz Građanskog pokreta (GP) URA u utorak najavili da će najkasnije za dva dana biti postignut konačni dogovor o formiranju nove vlade, to se nije desilo.

Povezani članci

08. April 2022.

Vlade nema, kad će - ne znaju

Prema informacijama “Vijesti”, potencijalni konstituenti buduće izvršne vlasti još pregovaraju i traže modalitete eventualnog ulaska Socijaldemokrata (SD) ili Socijaldemokratske partije (SDP) u novi kabinet.

Izvori lista iz GP URA tvrde da veće šanse za to ima SDP, zato što je, kako objašnjavaju, duže u opoziciji, dok je SD smijenjen s vlasti prije godinu i po.

U GP URA se, kažu, nadaju da bi zbog toga Socijalističkoj narodnoj partiji (SNP), koja je uslovila počinjanje pregovora o vladi neulaskom Demokratske partije socijalista (DPS), SD-a i SDP-a u nju, bilo ipak prihvatljivo da se u vlasti nađe SDP.

Bonus video: