DPS Kolašin: Demokrate pokušavaju prikriti propast bezlične i dvolične politike

"Čuveni zaštitari narodne izborne volje opet se oglasiše da potvrde svoju politiku dvostrukih aršina i proglase nedosljednost, kao način svoga djelovanja, ovoga puta iz Kolašina"

8207 pregleda 46 reakcija 21 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

"Prepoznatljivim pritiskom na rad državnih i lokalnih organa, prijetnjama i ucjenama", tvrde u kolašinskom odboru Demokratske partije socijalista (DPS), "Demokrate pokušavaju prikriti propast svoje bezlične i dvolične politike".

Iz te partije optužuju Demokrate za dvostruke aršine i nedosljednost.

"Čuveni zaštitari narodne izborne volje opet se oglasiše da potvrde svoju politiku dvostrukih aršina i proglase nedosljednost, kao način svoga djelovanja, ovoga puta iz Kolašina. Demokratska Crna Gora, ona što kupuje odbornike u Kotoru, a na ulicama brani izbornu volju naroda, iskazuje zabrinutost zbog nezakazivanja sjednice lokalnog parlamenta, podmećući predsjedniku Milanu Đukiću vršenje pravnog nasilja", piše u reagovanju OO DPS.

Kažu da očekuju da Demokrate "čiji je predsjednik bio prvi čovjek Skupštine Crne Gore, pod hitno podnesu prijavu protiv potpredsjednika Strahinje Bulajića, koji je blokirao najvažniju zakonodavnu instituciju u državi i potpuno paralisao politički sistem".

Demokrate, tvrde u OO DPS, "serviraju crnogorskoj javnosti pojedine pasuse iz obavještenja Upravne inspekcije, ne pominjući ključno". Kjučno je, objašnjavaju iz OO DPS, da "Upravna inspekcija nije nadležna za sazivanje sjednice Skupštine". To je, tvrde, decidno navedeno i u obavještenju Upravne inspekcije.

"Cijeneći odredbu ZUP-a za ukazati je da su pitanja sazivanja sjednice Skupštine opštine i način održavanja sjednice nemaju svojstvo upravnih radnji na koje se primjenjuje Zakon o upravnom postupku, već se radi o aktima pravne tehnike koji ne uživaju samostalnost u smislu upravnog akta, pa samim tim nema ni nadležnosti upravne inspekcije u ovom dijelu", podsjetili su iz OO DPS na dio obavještenje Upravne inspekcije.

Iz te partije kažu da “zaprepaštava zabrinutost Demokrata zbog nezakazivanja sjednice na lokalnom nivou, dok podržavaju paralizu crnogorskoga parlamenta, gdje je zaustavljeno donošenje zakona kojima se stopira rast cijene goriva i osnovnih namirnica”.

“Prepoznatljivim pritiskom na rad državnih i lokalnih organa, prijetnjama i ucjenama, Demokrate pokušavaju prikriti propast svoje bezlične i dvolične politike”, piše u reagovanju OO DPS na saopštenje Demokrata.

Oni im poručuju da "ne treba ne brinu za donošenje nove odluke o komunalnom uređenju Kolašina". Tvrde da "lokalna vlast uredno radi svoj posao".

"Upravo je strah od rada i poštovanja koje predsjednik opštine Kolašin Milosav Bulatović ima među građanima natjerao Demokrate da ispišu svoje, kilometar i po dugo, saopštenje, kojim nikad nigdje neće stići, ponajmanje do cilja kome teže, a to je uticaj na građane Kolašina. Oni, jednostavno, ne vjeruju Demokratama. Njihovo brljanje na papiru nikako neće urušiti ugled gospodina Bulatovića, koji je stečen poštenim životom i savjesnim radom”, tvrde u OO DPS.

Bonus video: