Demokrate: Poslanici DPS-a prvo da podnesu prijave protiv sebe, više puta glasali za predloge Vlade

"Znači li to gospodo da vas je korumpirao Zdravko Krivokapić? Dalje, mnogo bolji primjer i povod za podnošenje krivičnih prijava: sami su priznali da su izgubili na parlamentarnim izborima, a da sad uz pomoć izdajnika pokušavaju da se vrate na vlast, pa im sad recimo ne smeta Joković čije su riječi da su Crnogorci istorijski falsifikat"

6811 pregleda 8 komentar(a)
Foto: Demokratska Crna Gora
Foto: Demokratska Crna Gora

Poslanici Demokratske partije socijalista (DPS) su trebali prvo podnijeti krivične prijave protiv sebe, ako već podnose protiv svojih odbornika zbog glasanja za neke odluke u lokalnim skupštinama, jer su oni više puta glasali za predloge odluka Vlade Crne Gore, kazali su iz Demokratske Crne Gore.

Oni su reagovali na izjavu poslanice DPS Aleksande Vuković kako dešavanja u Kotoru ukazuju na političku korupciju.

"Znači li to gospodo da vas je korumpirao Zdravko Krivokapić? Dalje, mnogo bolji primjer i povod za podnošenje krivičnih prijava: sami su priznali da su izgubili na parlamentarnim izborima, a da sad uz pomoć izdajnika pokušavaju da se vrate na vlast, pa im sad recimo ne smeta Joković čije su riječi da su Crnogorci istorijski falsifikat, te da 21. maj nije istorijski datum i da ga ne treba slaviti. Podsjetićemo DPS da su ovi politički izdajnici sami u više navrata pred licem crnogorske javnosti tvrdili da ste im nudili 21 milion eura za povratak na vlast", navodi se u reagovanju Demokrata.

Dodaju da DPS "ovakve dječije fantazije trebao pisati Zabavniku ili Branku Kockici, jer je "problem” takav da mu je to odgovarajući nivo".

Smatraju da je paralela Budva - Kotor koju je DPS povukao neupotrebljiva, jer su u Budvi pobijedili na izborima, a DPS izgubio.

"I onda, uz pomoć odbornika DF-a koji je protiv vas podnosio na desetine krivičnih prijava, pravnim, političkim i fizičkim nasiljem na dva mjeseca pred izbore preuzeli ste vlast i sa njim izabrali predsjendika Skupštine i Opstine. U Kotoru ste vi izgubili na izborima, a mi ubjedljivo pobijedili, tako da je izborna volja nesporna".

Demokrate su kazale i da odbornici Dejan Ognjanović, Milica Ljutić i Mladen Donković nisu izgovorili bilo koju ružnu riječ na račun predsjednika opštine Vladimira Jokića, kao ni obrnuto.

"Ali zato crnogorska javnost dobro pamti da ste današnjeg mandatara vi nazivali bitangom, šibicarem, slugom medijskih reketaša, patološkim lažovom, a prije neki dan i trgovcem glasovima i ljudskim dušama. Istini za volju, nije vam ni od ostajao dužan; nazivao vas je lopovima, kriminalcima i ljudima koji treba da završe u Spužu, pa vam je čak - ako ste i tu neukusnu sliku potisnuli u sjećanju - prijetio i nekim spiskovima za hapšenje".

Poručuju da razumiju DPS, imajući u vidu da iz mjeseca u mjesec doživljavaju političke brodolome, da se podrška partiji osipa, a da politički lutaju "završavajući često na stavovima krajnje desnice pa vas osim članova i simpatizera napuštaju i odbornici, to je potpuno prirodan proces".

"A to što vi to želite zamaskirati fantazmagorijama o političkoj korupciji, savršeno se uklapa u stranputicu političkog cirkusantstva, nedosljednosti i neprincipijelnosti kojom odavno koračate. Evo vidimo i da put od bitange do mandatara i od negatora Crnogoraca do visokog funkcionera u državnoj vlasti je najbolji dokaz prethodno rečenog, i vjerovatno ključni razlog zbog čega vas mnogi napuštaju", zaključuje se u saopštenju Demokrata.

Bonus video: