Nikolić: Vučićevo obraćanje sumiralo svu dezorjentisanost i primitivnost srpske državne politike

"Izliv bijesa i nervoze prvog čovjeka Srbije, u kombinaciji sa tragično lošim humorom, informerovskom prljavštinom i već viđenim nivoom samosažaljive patetike, pokazali su i da je i Aleksandar Vučić svjestan da je njegova politika prezrena na svim važnim političkim adresama"

4156 pregleda 65 reakcija 16 komentar(a)
Nikolić, Foto: Boris Pejović
Nikolić, Foto: Boris Pejović

Današnje obraćanje predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, jezikom nedostojnim jednog kočijaša sa porukama od kojih bi vjerovatno i Aleksandra Vulina bilo sramota, u svega nekoliko minuta na najbolji način je sumiralo svu dezorjentisanost i primitivnost srpske državne politike, saopštio je Miloša Nikolića, portparol Demokratske partije socijalista.

Vučić je danas u obraćanju predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću i premijeru Kosova Aljbinu Kurtiju poručio da imaju veće brige, poput kriminala, korupcije i ekonomije i da "Srbiju ostave na miru".

"Izliv bijesa i nervoze prvog čovjeka Srbije, u kombinaciji sa tragično lošim humorom, informerovskom prljavštinom i već viđenim nivoom samosažaljive patetike, pokazali su i da je i Aleksandar Vučić svjestan da je njegova politika prezrena na svim važnim političkim adresama te današnja tirada predstavlja ništa drugo do očigledno ispoljavanje straha najobičnije ljudske i političke kukavice", rekao je Nikolić.

Abraham Linkoln je, kako kaže Nikolić, davno rekao "da možete lagati neke ljude sve vrijeme i sve ljude lagati neko vrijeme, ali ne možete lagati sve ljude sve vrijeme".

"Aleksandar Vučić očito se ovih dana i sam upoznaje sa istinitošću ove teze budući da se njegova politika, zasnovana na lažima i obmanama, ruši kao kula od karata. Tako je očito došla na naplatu politika zaklinjanja u zapadne vrijednosti i istovremene borbe sa ruskim partnerima protiv obojenih revolucija, promovisanja navodnog mira u regionu kroz nacionalistički i velikodržavni projekat 'srpskog sveta', brutalno gušenje slobode medija, dok se simulira proces evropskih integracija, rušenje suvereniteta susjednih država uz floskule o miru i stabilnosti", navodi Nikolić i dodaje.

"Za sve to gospodine Vučiću, nije vam kriv ni predsjednik Đukanović, ni Crna Gora. Krivi ste isključivo vi i vaša politika koja vam se sada obija o glavu. Zato vam savjetujemo da, ipak, zadržite elementarno dostojanstvo i da svoj kukavičluk i grozničav strah ne ispoljavate na ovako dramatičan način jer je čak i nama neprijatno da prisustvujemo ovim javnim poniženjima".

A Crna Gora će, navodi Nikolić, "za razliku od vas nastaviti da bude pouzdan partner, iskreno posvećen evropskom putu razvoja sa jasnim stavovima o osnovnim vrijednostima savremenog društva u 21. vijeku".

"I vrlo uredno ćemo nastaviti da ukazujemo na svu nedosljednost vaše politike i destabilizujući potencijal koji imate na region u cjelini", zaključio je Nikolić.

Bonus video: