Knežević: Krivokapić preklinjao Brnabić za pšenicu, brašno, kukuruz, šećer i kuhinjsku so

"Da bi ovo preklinjanje Srbiji bilo sistematizovano, napravio je i tabelarni pregled mjesečnih i šestomjesečnih potreba Crne Gore za ovim poljoprivredno prehrambenim proizvodima"

45871 pregleda 503 reakcija 196 komentar(a)
Knežević, Foto: Boris Pejović
Knežević, Foto: Boris Pejović

Jedan od lidera Demokratskog fronta i predsjednik Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević traži od premijera Zdravka Krivokapića da objasni javnosti da li je bugarskom premijeru ili srpskoj premijerki poslao dopis u kojem "preklinje za pšenicu, brašno, kukuruz, šećer i kuhinjsku so".

Knežević je uz reagovanje, dostavio i dopise, koje je kako je naveo Krivokapić uputio premijerki Srbije Ani Brnabić.

"Da bi ovo preklinjanje Srbiji bilo sistematizovano, napravio je i tabelarni pregled mjesečnih i šestomjesečnih potreba Crne Gore za ovim poljoprivredno prehrambenim proizvodima. Čak je tražena i so koja nije na listi zabrane, i koju Srbija uvozi iz BiH. Ipak, ono što se da primijetiti u ovom tabelarnom pregledu Zdravka Krivokapića jeste da Crna Gora jedino nema potrebe za kokainom i cigaretama, jer su za ova dva nacionalna strateška proizvoda napravljene zalihe i u slučaju nuklearnog rata", naveo je Knežević.

U saopštenju, lider DNP-a između ostalog navodi da će danas biti u Beograduda gledam vječiti derbi Crvene zvezde i Partizana.

"Da su druge okolnosti pozvao bih i njega da mi pravi društvo, ali pošto se Krivokapić strateški okrenuo Bugarskoj, ipak mu predlažem da danas odgleda utakmicu Lokomotive iz Plovdiva i Arde".

Dodaje i da kada su u pitanju stavovi Krivokapića o SPC i njenim episkopima, da mu ostaje da se zapita "šta li bi sve izgovorio o njima da nije ovakav vjernik pun milosrđa i naljpeših hrišćanskih vrlina".

"Mada mislim da je to ipak više pitanje za mitropolita Joanikija da kaže da li podržava ove vaskršnje tlapnje Zdravka Krivokapića usmjerene protiv SPC i njenih episkopa. Ali ono što sigurno podržava moja malenkost, jeste najava Zdravka Krivokapića da će napisati memoare. Posle pojave barona Minhauzena nemam sumnju da će Krivokapićevi memoari nadmašiti sve dogodovštine dosad najslavnijeg lažova u istoriji književnosti", navodi se između ostalog u reagovanju Kneževića.

Bonus video: