Demokrate: Danas vidljivo s kim trgovci narodne volje planiraju "reformu" pravosuđa, i da "odblokiraju" evropski put

"Ako već Abazović koji je politički produkt pozitivnih laboratorija čuvenih po svojoj gravitaciji prema DPS-u nema obavezu prema građanima, makar je morao imati SNP koji je decenijama bio partija utemeljena u borbi građana"

4638 pregleda 8 komentar(a)
Foto: Demokratska Crna Gora
Foto: Demokratska Crna Gora

Demokratska Crna Gora saopštila je da je danas "vidjivo s kim to trgovci narodne volje planiraju da “reformišu” pravosuđe, “odblokiraju” evropski put Crne Gore i “oslobode” institucije".

"Sa onima čiji je proizvod bvša predsjednica Vrhovnog suda, freško uhapšena u pokušaju bjekstva Vesna Medenica, čiji skandal ovih dana potresa društvo. Sa onima čiji su proizvod raznorazne koverte, snimci, limenke, ramade, petlje… u jednom: gigantski sistem endemske korupcije koji je potpuno zarobio ovo društvo. To je taj “emancipatorski” mega plan Abazovića, i pridruženog mu Jokovića koji ovih dana prolazi toplog zeca od budućih koalicionih partnera kao svojevrstan ispit spremnosti na poniženje. To je ta velika ponuda magle za građane Crne Gore", navodi se u saopštenju Demokrata.

Dodaju da "zarad par kratkotrajnih funkcija, akteri prevare vijeka preuzeće vječni žig izdaje veličanstvene društvene revolucije koja je krunisana izbornom pobjedom 30. avgusta".

"Veličanstvene, jer je bila mirna, dostojanstvena, demokratska, i što je rođena iz nade i vjere stotina hiljada ljudi da ova zemlja može i mora bolje. Međutim, što se grbo rodi – vrijeme ne ispravi: čak i da se ovo političko ruglo u izvedbi Abazovića i Jokovića nekim slučajem i ovaploti u 43. Vladu Crne Gore, sudbina mu je unaprijed određena. Imaćemo disfunkcionalnu, unutar sebe sukobljenu skupinu interesnih klanova koja će svoj kratki i neuspješni vijek u konačnom završiti onda kada to poželi niko drugi do DPS, od čije će volje zavisiti svaki detalj te tragikomične priče. A kad imamo takvu konstelaciju odnosa, i uspjeh “reformi i integracija” koje nam, za račun onih koje građani sve jače odbacuju na svakim izborima, glasno prodaju politički amateri je jasan: rezultatska kataklizma, izgubljeno vrijeme za Crnu Goru, povratak na čelne pravosudne funkcije onih kojima je Vesna Medenica bila svojevrsna mama justicija, povratak na mjesta odlučivanja kadrova iz DPS-a, odnosno onih koji su birali i podržavali Vesnu Medenicu, i potrošena društvena energija. Ali, ako već Abazović koji je politički produkt pozitivnih laboratorija čuvenih po svojoj gravitaciji prema DPS-u nema obavezu prema građanima, makar je morao imati SNP koji je decenijama bio partija utemeljena u borbi građana. No, umjesto krunisanja višedecenijske borbe, SNP od kojeg je samo ostalo rukovodstvo partije ipak je izabrao da na kraju svog političkog puta konačno ugasi glad i žeđ za funkcijama. Da mizerija bude veća, i oni su svjesni da je to samo na kratko", zaključuje se u saopštenju Demokrata.

Bonus video: