Radnička partija: Formiranjem manjinske vlade DPS će opet odlučivati o sudbini građana

"Licemjerno je od strane predsjednika GP URA da sada prekraja izbornu volju građana i ulazi u dogovore sa bivšom vlašću koja je 30 godina učestvovala u stvaranju države koja je bila pogodno tlo za razvoj raznoraznih vidova kriminala"

4540 pregleda 6 komentar(a)
Foto: Radnička partija
Foto: Radnička partija

Radnička partija (RP) saopštila je da ukoliko dođe do formiranja najavljene manjinske vlade da će se Demokratska partija socijalista (DPS) "opet vrati i odlučuje o sudbini građana Crne Gore".

"Ukoliko dođe do formiranja najavljene manjinske Vlade, vicepremijer, koji pretenduje da bude premijer Crne Gore Dritan Abazović, siguruno će u jednom uspjeti, a to je da se mafijaška partija DPS koja je Crnu Goru odvela u sunovrat, opet vrati i odlučuje o sudbini građana Crne Gore. To u današnjem saopštenju jasno potvrdio bivši premijer i predsjednik DPS-a Milo Đukanović. On je istakao da je manjinska Vlada prelazno rješenje do održavanja parlamentarnih izbora kada će se DPS - vratiti na velika vrata u poziciji "stožera proevropske politike Crne Gore"", navodi se u saopštenju RP.

Dodaju i da je "licemjerno od strane predsjednika GP URA da sada prekraja izbornu volju građana i ulazi u dogovore sa bivšom vlašću koja je 30 godina učestvovala u stvaranju države koja je bila pogodno tlo za razvoj raznoraznih vidova kriminala, u kojoj su čelnici partije i režimski poslušnici u institucijama Crne Gore učestvovali".

"Đukanović tvrdi da se mladi ne mire sa zatečenim stanjem već žele promjenu i unaprijeđenje, ne obazirući se na činjenicu da je najveći broj mladih ljudi napustio Crnu Goru upravo tokom vladavine DPS, zbog izuzetno niskih primanja, nemogućnosti pronalaska posla nakon završenih studija. Oni koji ulaze u manjinsku vladu trebalo bi dobro da razmisle, da li je bitnija fotelja ili izboirna volja građana. Nakon izjave lidera Demokratske partije socijalista, da formiranje manjinske Vlade znači i povratak DPS na državno-politički relevantnu poziciju, ono što je građanima već od početka jasno, polako postaje jasno aparatčicima URA i SNP-a. Dobro se sjećamo da su poslanici koalicije Crno na bijelo vrlo često u svojim obraćanjima spominjali odbranu fotelja, pa se pitamo sada ko brani fotelje? Vi, koji sa DPS-om planirate formiranje nove parlamentarne većine i nove, manjinske vlade bježeći od izbora ili oni koji žele nove izbore u želji da ni po koju cijenu ne dođe do prekrajanja izborne volje građana? Uostalom, vrijeme je majstorsko rešeto i svakoga će postaviti onamo gdje mu je mjesto", zaključuje se u saopštenju RP.

Bonus video: