Demokrate: URA i SNP služe kao posljednja linija odbrane infrastrukture bivšeg režima

"Kada već nije uspjelo 'blickrig' stvaranje partisjkog Tužilačkog savjeta, pribjeglo se rušenju Vlade kao posljednjem koraku odbrane sistema, a posebno pravosuđa, koje je prethodnih nekoliko decenija bilo u značajnom dijelu spregnuto sa mafijom"

4784 pregleda 10 komentar(a)
Foto: Demokrate
Foto: Demokrate

Svakim konkretnim korakom Tužilaštva u najnovijoj aferi oko hapšenja bivše predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice i lica bliskih njoj, sve je jasnije da je pravi razlog rušenja parlamentarne većine i 42. Vlade Crne Gore stvaranje nazavisnog Tužilačkog savjeta na kojem su insistirale Demokrate, koje su zbog toga trpjele intenzivan i nezapamćen medijski linč, a građani Crne Gore stravično drsko ispiranje mozga, saopštila je Demokratska Crna Gora.

"Cilj cijelog tog procesa takođe je vidan i nedvosmislen - to je povratak DPS-a na pozicije moći i odlučivanja, kako bi izgrađeni sistem endemske korupcije i organizovanog kriminala ostao netaknut i u punoj funkciji. Iz svega što posljednjih mjeseci, a posebno proteklih dana gledamo, bez sumnje se da zaključiti da izvršioci zadataka tog procesa, URA i SNP, služe kao posljednja linija odbrane infrastrukture bivšeg režima, i to u trenutku kada ključne poluge te skalamerije padaju", piše u saopštenju.

Kako dodaju u skladu sa navedenim, danas je sasvim vidljivo da, kada već nije uspjelo "blickrig" stvaranje partisjkog Tužilačkog savjeta, pribjeglo se "rušenju Vlade" kao posljednjem koraku "odbrane sistema", a "posebno pravosuđa, koje je prethodnih nekoliko decenija bilo u značajnom dijelu spregnuto sa mafijom".

"Brojni nosioci političkih i pravosudnih funkcija dio su te trideset godina brižljivo stvarane mreže, što potvrđuje i činjenica da je vlast u Crnoj Gori srušena onog trenutka kad je Skupština Crne Gore, zahvaljujući Demokratama, izabrala potpuno nezavisan Tužilački savjet, koji je proglasio tadašnji predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić. Međutim, da novi 'reformatori, pomiritelji i evropejci' tako izgrađen sistem uprkos vjeri i nadanjima stotina hiljada građana ne žele mijenjati već se u isti uklopiti, svjedoče i ulcinjska afera 'Snimak 2', brojne sumnje o kupovini glasova u Beranama i krivični procesi koji se vode protiv jednog broja lica iz ove Opštine, a koji su povezani sa visokim lokalnim funkcionerima", poručuju Demokrate.

I danas, dodaju Demokrate, ti "reformatori, pomiritelji i evropejci na vlast, a očigledno i u dobro razrađen biznis, pokušavaju vratiti likove poput Vesne Medenice, Milorada Medenice, policajca i nekadašnjeg člana obezbjeđenja bivše predsjednice Vrhovnog suda, špediterku Ivanu Kovačević, Luku Bakoča, kao i Vasilija Vanju Petrovića, inače sina Danila Petrovića, vlasnika građevinske kompanije Cijevna komerc".

"Kakav napredak za Crnu Goru na putu demokratizacije i euro integracija! Svaka čast URI i SNP-u", kažu Demokrate i na kraju poručuju.

"Živo nas zanima koju li će nakon svega priču pokušati da ispričaju građanima namučene i opljačkane Crne Gore, koje li će se sad bajate fraze i bezvezne floskule prosuti po medijima, kakve zakletve u čast, poštenje i dobre namjere idu, i koliko će poniženja morati da se pretrpi ne bi li se nekako, silom na sramotu ispunile preuzete obaveze prema DPS-u, čiji predsjednik i danas poručuje da je stvaranje već užasno iskompromitovane manjinske Vlade nedvosmislen povratak DPS-a. To nas zanima, jer gdje su krenuli i šta će to Crnoj Gori donijeti ukoliko se obistini, već do detalja znamo", zaključuje Demokratska Crna Gora.

Bonus video: