Bečić: Ostvarili smo brojne istorijske ciljeve

"Ovom prevarom i izdajom kojom muče Crnu Goru evo već pola godine nas su samo ojačali, ali Crnu Goru su unazadili"

5000 pregleda 24 reakcija 26 komentar(a)
Foto: Demokratska Crna Gora
Foto: Demokratska Crna Gora

Demokratska Crna Gora proslavila je sinoć u Nikšiću sedam godina od osnivanja.

"Da je Demokratska Crna Gora prije sedam godina krenula u tešku, ali časnu i istorijski presudno važnu borbu za spas Crne Gore, koja se tih godina pohlepom, neodgovornošću i nestručnošću bivšeg režima ubrzano približavala rubu ekonomske i društvene propasti, danas znaju desetine hiljada građana Crne Gore, koji sopstvenim snagama daju doprinos borbi za modernu, građansku, demokratsku i pomirenu Crnu Goru zajedno sa Demokratama. A zbog toga su i Demokrate uvijek bile s narodom, i za narod vezane riječju koja nema cijenu", navodi se u saopštenju Demokrata.

Dodaju da su za to vrijeme dokazale "da nisu ni nova Pozitivna, ni bilo kakva druga prevara", već da su autentična državotvorna snaga.

"Prije sedam godina na trgu u Podgorici zasijala je najljepša zvijezda koja je ikada rođena na političkom nebu Crne Gore, ideja "pobjeda, a ne podjela", ideja koja je svojom ljepotom, svojom čistoćom, svojom iskrenošću, plemenitošću, hrabrošću i istrajnošću pokazala da su čuda moguća, da je pobjeda dostižna, da nije sve u novcu, pohlepi, interesu i moći, da sloboda uvijek na kraju pobijedi silu, da mogu zajedno pod jednim krovom i Crnogorci, i Srbi, i Albanci, i Bošnjaci, i Muslimani, i Hrvati i svi slobodni ljudi", kazao je lider Demokrata Aleksa Bečić.

On je, kako je saopšteno iz Demokratske Crne Gore, dodao i da "postoje oni koji nikada ni svoje pretke, ni svoj narod ni svoju Crnu Goru neće izdati, da postoji, živi, jača, i pobjeđuje najljepša ideja ikada rođena i najčistija partija ikada stvorena na ovoj svetoj crngorskoj zemlji".

Bečić je istakao da je posebno ponosan što su Demokrate dale nemjerljiv doprinos u ostvarenju sna hiljada i hiljada građana Crne Gore time što su 30. avgusta donijeli slobodu ugradivši sebe u jedan od najvećih datuma naše istorije.

"Konačno je počela da diše cijela Crna Gora. Mnogo smo uradili. Brojne istorijske ciljeve smo ostvarili. Oslobodili mnoge opštine. Uništili brojne kriminalne grupe. Povećali plate, penzije i staračke naknade. Pravno obeštetili majke. Obradovali djecu dječijim dodacima i udžbenicima. Zaštitili crkve i vjerske zajednice. Vratili Njegoša tamo đe mu je uvijek i bilo mjesto. Nikad prevarili. Nikad izdali. Nikad se prodali", rekao je Bečić.

On se osvrnuo i na aktuelnu političku situaciju.

"Šta oni ono imaju? Novac, novac i opet novac. Neka hvala. Nemaju oni ništa. Zato ćemo ih ponovo pobijediti, jer Crna Gora se ne pobjeđuje, Crna Gora je nepobjediva, Crna Gora jes malena, al je časna, poštena i nepokorena. Ovom prevarom i izdajom kojom muče Crnu Goru evo već pola godine nas su samo ojačali, ali Crnu Goru su unazadili. Zaustavili. Građane izmaltretirali. Sistem iskompromitovali. Pretvorili su sve kako sami kažu u piljarsko cirkusku tragikomediju. Dozvolili su da ih ponižavaju oni koje smo pobijedili. Misle da će takvim zagađivanjem političke scene demotivisati ljude, učiniti ih apatičnim. Prevarili su se. Ova izdaja je stvorila samo veću volju, energiju, inat i prkos kod svih nas, da se borimo i izborimo, jer mi rezervne države nemamo, a ovu nikom ne damo. Posebno ne običnim političkim piljarima i mešetarima", kazao je Bečić.

Potpredsjednik i poslanik Demokrata Momo Koprivica kazao je da je ponosan na sedam godina Demokrata i na put koji je ta partija prešla od osnivanja do danas.

"Kada smo osnivali Demokratsku Crnu Goru nismo se sreli ni u kazinu, ni u luksuznoj vili, ni u kakvoj drugoj zakulisnoj zoni. Zato su se i poklopile naše vizije, jer su nam namjere bile čiste, zato što nas je ujedinila iskrena ideja pomirene, evropske Crne Gore, ideja za koju se bore ljudi čistih ruku i čestitih namjera. Tada smo postigli dogovor da služimo narodu i da se borimo za promjene", kazao se Koprivica

Poručio je i da će politička konkurencija biti pobijeđena onoliko puta koliko je potrebno da bi se ispunilo obećanje dato građanima.

"Da će ona biti moderna evropska i zemlja slobode. Zato, Demokrate su garant da će Crna Gora biti slobodna od kriminala, korupcije i burazerske ekonomije, jer će postati društvo vladavine prava, nezavisnh i slobodnih institucija, kao i ponosni punopravni član Evropske unije".

Nakon svečanosti, kako je saopšteno iz Demokratske Crne Gore, ulicama Nikšića održana je protestna šetnja.

Bonus video: