Lekić: Izbori su najčistije rješenje, ekspertska Vlada je neuspješni eksperiment

"Povratak DPS je moguć, ali trebalo bi da dobiju izbore, ovo je politički moleraj gdje se ubacuje mnogo toga kontradiktornog", rekao je Lekić

16345 pregleda 180 reakcija 16 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Lider Demosa Miodrag Lekić kazao je da mu je ponuđeno da bude dio nove Vlade Crne Gore, što je on, kako je rekao, bez dileme odbio.

"Poslije neuspjelog eksperimenta ekspertske Vlade, ulazi se u novi eksperiment, ako se nastavi ovaj pravac - vidim nestabilnost. Novi izbori su najčistije rješenje, demokratija ima izlaz na izborima", rekao je Lekić za N1.

Lekić kaže da je izlaganje mandatara za sastavljanje nove crnogorske Vlade Dritana Abazovića bio pokušaj da se prezentuje nova situacija.

„Abazović je obrazovan, mladi političar, on je ‘složio’ tu priču, osjeća se mnogo teških kontradikcija, ne vidim da će doprinijeti stabilnosti Crne Gore u kraćem periodu. Situacija ostaje napeta, mandatar je saopštio strukturu, nije saopštio imena, važno je reći da DPS danas odlučuje da li će podržati tu Vladu, tu je suština i simbolika, da politička snaga sa 30 godina vladavine, izvjesno subjekt za koji se vezuje korupcija zemlje, da su oni kao gubitnici izbora postali odlučujući faktor“, rekao je.

Kaže da je Milo Đukanović dominantan i da je uspio da se nametne neuspjeloj Vladi.

"Dva velika pokreta su bila protiv tog tipa vlasti, da se to demontira, to je bila ideja vodilja građanskog pokreta poslije afere Koverat, gdje jedan tajkun usmjerava sredstva visokom funkcioneru DPS, to je izazvalo veliki revolt. Kasnije su bile litije, oba događaja su bila usmjerena protiv DPS. Povratak DPS je moguć, ali trebalo bi da dobiju izbore, ovo je politički moleraj gdje se ubacuje mnogo toga kontradiktornog", rekao je Lekić.

Govoreći o odnosu sa Srbiju, rekao je da ima dežurnih stražara koji gledaju da Crnoj Gori prijeti opasnost od Srbije.

"Ima i onih na drugom polu, da iz Srbije treba da se dobiju impulsi. Ja sam u umjerenoj opoziciji, sigurno neću ući u zamke ni antisrpska ni velikosrpska politika u Crnoj Gori. Ne vidim neki uticaj Srbije, spekuliše se. Pripadam većini koja ne misli da oči trebaju da se upere ka Srbiji", zaključio je Lekić.

Bonus video: