Demokrate Kolašin: Đukić da ne priča o onome o čemu ne zna

Ovih dana ćemo obavijestiti tužilaštvo o svim pravnim nepočinstvima i propustima odlazeće kolašinske vlasti

9590 pregleda 36 reakcija 11 komentar(a)
Foto: Demokratska Crna Gora
Foto: Demokratska Crna Gora

Odbornički klub Demokrata Kolašin demantovao je tvrdnje šefa lokalnog parlamenta Milana Đukića. Oni su naveli da “ Đukić svakim svojim saopštenjem pokazuje svoje elementarno neznanje iz oblasti prava, ali i nadležnosti koje ima obavljajući funkciju predsjednika zakonodavnog doma”.

Đukić je ranije kazao da će sjednica SO Kolašin biti zakazana do sredine maja. Njega je odbornički klub Demokrata više puta pozivao da zakaže sjednicu na koj bi se “konstatovao prestanak mandata pravosnažno osuđenom predsjedniku Opštine Milosavu Bulatoviću”.

Demokrate tvrde da je Đukićeva obaveza da, shodno odredbama Zakona o lokalnoj samoupravi, zakaže sjednicu na kojoj će Bulatovićev mandat biti prekinut. Đukić, odgovarajući na pitanja Vijesti, kaže da nije prolongirao sjednicu i da su slične ocjene politikanstvo. Tvrdi da je odložen Kolegijum predsjednika Skupštine i to na zahtjevu Bulatovića. Navodno, još nijesu pripremljeni materijali koji treba da se nađu na dnevnom redu sjednice, pa je predsjednik Opštine, kao predlagač, tražio dodatno vrijeme.

Demokrate su Đukića optužile da pokušava da obmane i odbornike i građane pravdajući odlaganje Kolegijuma nespremnošću materijala od strane predlagača, i poručile mu da je “bolje da se bavio onim odlukama koje su njegovoj nadležnosti”.

“Tako je uvaženi gospodin Đukić trebalo još u prethodnom periodu da na sjednici parlamenta uvrsti Odluku o utvrđivanju broja odbornika koji se biraju u Skupštini opštine Kolašin, a u skladu sa članom 3 Zakona o izboru odbornika i poslanika koji glasi “broj odbornika utvrđuje skupština opštine posebnom odlukom najkasnije do dana raspisivanja izbora”. Ovih dana ćemo obavijestiti tužilaštvo o svim pravnim nepočinstvima i propustima odlazeće kolašinske vlasti. Očigledno okupiran traženjem sebe na političkom nebu, zarad očuvanja fotelje i privelegija, sadašnji šef SO, koji je odavno umislio da je na čelu Bundestaga, zaboravio je da mu je primarni posao u parlamentu, a ne na terenu gdje pokušava da obmane građane jeftinim političkim trikovima. Legitimno da je na terenu ako ga teren prepoznaje, ali nije legitmno kršiti iz dana u dan propise”, saopšteno je iz Odborničkog kluba Demokrata.

"Na kraju, želimo da pitamo Đukića da li je ovu Odluku uvrstio na Dnevnom redu današnjeg Kolegijuma ili je previdio zbog nervoze usled odsustva predstavnika izvršne vlasti koji ga nijesu udostojili svog prisustva i time još jednom pokazali da "servirana obavještenja Đukića" su samo blijedi izgovori odlazeće vlasti u rasulu", navodi se u saopštenju.

Bonus video: