Demokrate Kolašin: Obavijestili smo VDT i SDT o postupanju Đukića

Iz te partije podsjećaju da “Bulatović i dalje obavlja funkciju predsjednika Opštine Kolašin i donosi odluke iz nadležnosti predsjednika Opštine, iako mu je po sili zakona prestao mandat, jer je pravosnažno osuđen za krivično djelo koje ga čini nedostojnim za vršenje te funkcije”

9341 pregleda 10 komentar(a)
Foto: Demokratska Crna Gora
Foto: Demokratska Crna Gora

Odbornički klub Demokrata u Skupštini opštine (SO) Kolašin danas je Vrhovnom i Specijalnom državnom tužilaštvu predao Obavještenje o postupanju predsjednika lokalnog paramenta Milana Đukića.

Demokrate su tužilašvu predočile da, kako tvrde “Đukić nije htio da primijeni Zakon o lokalnoj samoupravi zloupotrebljavajući funkciju”. Traže da se ispita da li predsjednik SO zloupotrebio položaj, ali i da je predsjednik Opštine Milosav Bulatović “počinio novo krivično djelo, vodeći Opštinu, uprkos osuđujućoj presudi od 15.februara ove godine”.

Demokrate podsjećaju da “Bulatović i dalje obavlja funkciju predsjednika Opštine Kolašin i donosi odluke iz nadležnosti predsjednika Opštine, iako mu je po sili zakona prestao mandat, jer je pravosnažno osuđen za krivično djelo koje ga čini nedostojnim za vršenje te funkcije”.

Sa druge strane, tvrde, “predsjednik SO zloupotrebom službenog položaja, u dužem vremenskom perioodu, nepreduzimajući radnje iz svojenadležnosti i ne konstatuje Bulatoviću prestanak mandata po sili zakona”.

foto: Demokratska Crna Gora
foto: Demokratska Crna Gora

“U prethodna dva mjeseca, u više navrata, pozivali smo predsjednika SO Milana Đukića da se okane politikanstva i jeftinih trikova i postupi po pravosnažnoj osuđujućoj presudi Vrhovnog suda Crne Gore , kako bi na sjednici SO konstatovao prekid mandata predsjedniku Opštine Milosavu Bulatoviću po sili zakona. Kako, i nakon više javnih upozorenja, Đukić nije htio da primijeni Zakon zloupotrebljavajući funkciju koju obavlja Odbornički klub Demokratske Crne Gore u SO Kolašin danas je predao obvještenje o navedenim radnjama Vrhovnom i Specijalnom tužilaštvu Crne Gore…”, piše, između ostalog u saopštenju odborničkog kluba te stranke.

Oni pozivaju tu,žilaštva “da što prije ispitaju navode iz obavještenja Iispriječe pravni presedan da Opštinom rukovodi pravosnažno osuđeno lice i u narednom period”, Upozoravaju da, kako kažu, “ s obzirom da može doći do neustavnog odlaganja održavanja lokalnih izbora, to o bi izazvalo dalje pravno nasilje i mnoštvo nezakonitih odluka”.

Bonus video: