Durmitorska inicijativa: DPS Žabljak jadikuje zbog rasipanja članstva, partija im je na staklenim nogama

"Građani Žabljaka će na narednim lokalnim izborima obezbijediti ne više nego nekolike klupe u lokalnom parlamentu", navodi se se u saopštenju

5102 pregleda 17 komentar(a)
Žabljak, Foto: Boris Pejović
Žabljak, Foto: Boris Pejović

Iz Durmitorske inicijative (DI) reagovali su na navode Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) Žabljak da gotovo da nema niko sa spiska DI čija uža i šira rodbina nije u DPS vlasti ocjenjujući da ih to najviše podsjeća na scenu iz Gorskog vijenca, vezano za sestru Batrićevu "Tuži mlada za srce ujeda".

"Jadikuje i lamentira OO DPS na sve većem osipanju članstva, što je rezultat promašaja u sopstvenoj režiji. Izražavamo im javnu zahvalnost, što su priznali i posjvedočili da su u rapidnom opadanju", navodi se u njihovom saopštenju.

Dodaju i da se iz DPS-a bave "sindromom preletačevića, a stanje političke iracionalosti ih dovodi do namjerne amnezije i sklonosti zaboravu da se zapitaju, kad i u koje vrijeme je njihova vrhuška na lokalnom nivou "doletjela" u DPS".

Umjesto da gradsku infrastrukturu upodobe savremenim uslovima života, iz DI navode da "politički dinosaurusi istražuju "preletačeviće", i na beskrupulozan i primitivan način se bave političkim biografijama pojedinih porodica".

Dodaju i da DPS u saopštenju potencira da je DI "ekspozitura propale Vlade", čime, kako navode, žele da sopstvenu "političku tragikomediju pripišu i imputiraju drugima".

"Kada građani Žabljaka pročitaju njihovo današnje saopštenje, osipanje članstva će narednih dana biti još veće. Zato im poručujemo da obezbijede dodatne prostorije, kako bi se politički pozdravili sa svima onima koji će ih već od sjutra napustiti. Dalje polemike na bazi premisa iz današnjeg saopštenja DPS nećemo voditi, jer nemamo namjeru da spuštamo na nivo kleveta, podvala i insinuacija", kazali su iz DI.

"Zato ih ovom prilikom molimo, da na analitičan način izvrše introspekciju sopstvenih preletačevića, da se prisjete ne tako davnog vremena, kada su zasputali i promovisali ideje i uvjerenja koja su više dijametralno suprotna u odnosu na današnja. Ostacima ostataka OO DPS-a poručujemo da im je partija na lokalnom nivou na staklenim nogama, jer će građani Žabljaka na narednim lokalnim izborima obezbijediti ne više nego nekolike klupe u lokalnom parlamentu", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: