Nikolić poručio URI: DPS se vratio na vlast upravo zahvaljujući koaliciji sa vama

"Pomno pratimo proces političkog sazrijevanja URE i zadovoljni smo napretkom koji ostvaruju na tom planu. Međutim, evidentno je da je neophodan proces oslobađanja konstantne potrebe ove partije da jeftinim marketingom potcjenjuju zdrav razum građana"

9141 pregleda 24 komentar(a)
Nikolić, Foto: DPS
Nikolić, Foto: DPS

Današnje saopštenje Građanskog pokreta URA (GP URA) u kojem se, ničim izazvano pominje Demokratska partija socijalista (DPS) i njen uticaj u novonastalim političkim okolnostima pokazuje da ova partija, čak ni sa ozbiljnim državničkim poslovima i odgovornošću koja ih je zapala, ne može da pobjegne od davno usvojene retorike malograđanskog populizma iz vremena kad su bili naša politička konkurencija, saopštio je Miloš Nikolić, portparol i poslanik DPS-a.

"Danas, kada smo partneri, i kada u koaliciji vršimo vlast na državnom nivou i činimo novu skupštinsku većinu, sugerišemo kolegama da svoje dužnosti i obaveze ozbiljno shvate. Nije politička scena Crne Gore, cirkuska pozornica na kojoj se traži mjesto prvog klovna, već smo svi mi koji smo u vlasti, preuzeli teret upravljanja države koja je razarana posljednjih godinu i po, i sa velikom odgovornošću prihvatili da popravimo ono što se popraviti može, kako bismo izašli iz ćorsokaka u koji nas je uzgred i URA uvela prije godinu i po", istakao je Nikolić.

Kako je naveo "pomno prate proces političkog sazrijevanja URE".

"I zadovoljni smo napretkom koji ostvaruju na tom planu. Međutim, evidentno je da je neophodan proces oslobađanja konstantne potrebe ove partije da jeftinim marketingom potcjenjuju zdrav razum građana. Svakako je potrebno da se te loše navike oslobode kako bi opravdali status našeg novog koalicionog partnera", rekao je Nikolić.

Za kraj, kako je rekao, kako još jednom treba pojasniti "teoriju ustavnog sistema podjele vlasti".

"Vlast u jednoj državi, u dijelu određivanja ključnog kursa i razvoja unutrašnje i spoljne politike, čini parlamentarna većina koja podržava Vladu. Prema tome, da budem konkretan: Da, Demokratska partija socijalista se vratila na vlast i to upravo zahvaljujući koaliciji sa GP URA", zaključio je Nikolić.

Bonus video: