Ćeman: Ovo su plodovi rada Tužilaštva čiji su nezavisan TS obezbijedile Demokrate

Ističe da bismo, da Demokrate nisu bile nepokolebljive u namjeri da Crna Gora dobije nezavisan TS, danas imali partijski TS koji bi birao “kriptovano” Tužilaštvo

13517 pregleda 15 komentar(a)
Foto: Demokratska Crna Gora
Foto: Demokratska Crna Gora

Demokratska Crna Gora na današnji dan mora osjećati ponos, kada nezavisne državne institucije rade tačno onaj posao koji građani Crne Gore očekuju od njih, i za šta su presudno glasali 30. avgusta želeći i tražeći promjene. Međutim, na današnji dan moramo osjećati i prezir prema onima koji pokušavaju da se kite zaslugama SDT, iako su tokom cijelog procesa izbora Tužilačkog savjeta (TS) pokušavali da biraju potpuno drugi sastav tog tijela, a ne ovaj koji je izabrao Tužilaštvo koje danas sprovodi ovakve akcije.

To je kazao poslanik Demokrata Albin Ćeman i naveo da "valja podsjetiti dotične koji danas banalno pokušavaju preuzeti tuđe zasluge, da su ovo plodovi rada Tužilaštva, a ne izvršne vlasti".

"I to onog Tužilaštva čiji je nezavisan TS obezbijedila Demokratska Crna Gora uprkos nezapamćenoj medijskoj hajci i višemjesečnim podmuklim podmetanjima, a ne oni koji se danas hvale, a do juče su TS pokušavali pretvoriti u partijsko tijelo koje bi biralo tužioce mafije, a ne građana", navodi Ćeman.

Ističe da bismo, da Demokrate nisu bile nepokolebljive u namjeri da Crna Gora dobije nezavisan TS, danas imali partijski TS koji bi birao “kriptovano” Tužilaštvo, "a od borbe protv mafije, organizovanog kriminala i korupcije ne bi bilo ništa osim ćutanja. Baš kao što se mjesecima ćutalo o spisima Europola na način da se javnosti Crne Gore nije rekla niti jedna jedina riječ o svemu, već su se glavni akteri tih spisa štitili i unapređivali u bezbjednosnom sektoru".

Bonus video: