DF: Zbog blokada prilaza Cetinju nismo mogli da prisustvujemo proslavi u organizaciji ambasadorke EU

"Ovo je još jedan incident kojim ekstremisti iz ovoga mjesta pokazuju da su sebe ogradili od ostatka Crne Gore i da su u sukobu ne samo sa sobom i svojom tradicijom, nego sa svima koji im se pričinjavaju da su neprijatelji"

37731 pregleda 63 komentar(a)
Foto: Demokratski front
Foto: Demokratski front

Lideri i poslanici Demokratskog fronta (DF) koji su bili pozvani da na Cetinju prisustvuju proslavi Dana Evrope i pobjede u Drugom svjetskom ratu u organizaciji ambasadorke Evropske unije u Crnoj Gori Oane Kristine Pope nisu uspjeli da dođu na Cetinje.

Iz DF-a su kazali da su prilazi Cetinju bili blokirani na dva mjesta.

"Ovo je još jedan incident kojim ekstremisti iz ovoga mjesta pokazuju da su sebe ogradili od ostatka Crne Gore i da su u sukobu ne samo sa sobom i svojom tradicijom, nego sa svima koji im se pričinjavaju da su neprijatelji. Ovo je važna poruka za EU, a mi pozivamo sve međunarodne organizacije sa sjedištem u Crnoj Gori da važne datume obilježavaju u Podgorici ili nekom drugom gradu, koji će ih dočekati bez mržnje, kao domaćin i gdje su svi dobrodošli", kazali su iz ovog političkog saveza i dodali da je Cetinje nije ništa od toga već "lokacija koja je odabrana za stjecište ekstremista i fašista".

Dodaju da je Prijestonica iznjedrila nekad najveće ljude u Crnoj Gori, a sada je tužna varoš koja tone u svom besmislu i utapa se u mržnji.

"Iskreno se nadamo da će generacije koje dolaze vratiti Cetinje tradiciji, čojstvu i pravim vrijednostima, a mi se izvinjavamo delegaciji EU što nismo bili u mogućnosti da prisustvujemo jednom važnom događaju", poručili su iz DF-a.

Bonus video: