Balota o dugu Fonda za zdravstvo: Posljedica dugogodišnjih pogrešnih politika i simuliranja reformi

"Dominantan razlog jeste uključivanje privatnih apoteka bez kontrole, razbijanje koncepta objedinjenih nabavki za kompletan sistem kao i generalni izostanak sistema kontrola, uzrokovale su neizmirene obaveze preko 60 miliona eura. Kome je to bilo u interesu nije teško zaključiti"

2524 pregleda 1 komentar(a)
Balota, Foto: SDP
Balota, Foto: SDP

Potvrđuju se naša upozorenja, koja smo javno saopštavali duži niz godina da je dug Fonda za zdravstveno osiguranje višemilionski i da se neracionalno troši novac poreskih obveznika, saopštio je danas Adis Balota, potpredsjednik Socijaldemokratske partije (SDP).

On je kako je saopšteno iz SDP, povodom informacije da je dug Fonda za zdravstvo 60 miliona eura, poručio da SDP već duži niz godina upozorava na rad Fonda.

"Sada izlazi na vidjelo kako se vodio Fond duže od 10 godina. Ovo je posljedica dugogodišnjih pogrešnih politika i simuliranja reformi. Dominantan razlog jeste uključivanje privatnih apoteka bez kontrole, razbijanje koncepta objedinjenih nabavki za kompletan sistem kao i generalni izostanak sistema kontrola, uzrokovale su neizmirene obaveze preko 60 miliona eura. Kome je to bilo u interesu nije teško zaključiti", istakao je Balota.

"Vijesti" su danas objavile da je dug Fonda za zdravstveno osiguranje na istorijskom maksimumu, jer je za godinu narastao za dodatnih 20 miliona eura i to uprkos najavljenim reformama i uštedama.

Bonus video: