Crnogorska u januaru bira novo rukovodstvo

Predsjedništvo je dalo i saglasnost na odluku odbora Crnogorske u Prijestonici Cetinju da na lokalnim izborima koji su zakazani za 26. novembar ove godine Crnogorska učestvuje samostalno
69 pregleda 8 komentar(a)
Crnogorska
Crnogorska
Ažurirano: 16.10.2017. 08:19h

Predsjedništvo Crnogorske je na sjednici održanoj za vikend odlučilo da naredni redovni partijski kongres ujedno bude i izborni, kazali su iz te stranke.

Kako navode, kongres je prema statutu partije najviši organ Crnogorske i, između ostalog, odlučuje o izboru predsjednika, potpredsjednika i drugih stranačkih organa.

"Kongres je zakazan za subotu, 27. januar i biće održan u Podgorici. Predsjedništvo Crnogorske je za predsjednika odbora za pripremu partijskog kongresa izabralo dr Vladimira Pavićevića, političkog savjetnika predsjednika Crnogorske Dragana Ivančevića", kazali su iz Crnogorske.

Predsjedništvo je, dodaju, dalo i saglasnost na odluku odbora Crnogorske u Prijestonici Cetinju da na lokalnim izborima koji su zakazani za 26. novembar ove godine Crnogorska učestvuje samostalno.

"Predsjedništvo izražava uvjerenje da će Crnogorska na izborima na Cetinju ostvariti odličan rezultat i poziva Cetinjane koji dokazano vole svoj grad, koji su u stručnom i moralnom smislu autoriteti u Prijestonici da podrže Crnogorsku kako bismo zajedno radili da Cetinje izađe iz ekonomske, pravne, političke i moralne krize," navode u saopštenju.

Kako su kazali, Crnogorska nudi projekat razvoja Cetinja kao centra kreativnog turizma Crne Gore, čija bi realizacija, smatraju, za mnoge Cetinjane značila šansu da sebi obezbijede posao od kojeg mogu pošteno i dostojno da žive u svom gradu.

"Borićemo se da Prijestonica bude grad oslobođen partokratije, u kojem će za javne poslove da se biraju najsposobniji, a ne najposlušniji. I naravno, Predsjedništvo Crnogorske posebno podržava članove Crnogorske na Cetinju u njihovoj namjeri da politički utiču da se Cetinje još snažnije razvija kao kulturno, obrazovno i istraživačko središte naše države i ovog regiona," zaključuju iz Crnogorske.

Bonus video: