DF: Mandić i Knežević dobitnici Zlatne plakete u znak zahvalnosti za očuvanje Kosova i Metohije u sastavu Srbije

U saopštenju se navodi da su čelnici DF- a iskazali žaljenje što je zvanična Crna Gora "svojom antisrpskom politikom" u značajnoj mjeri doprinijela ovakvom statusu srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

10661 pregleda 40 komentar(a)
Foto: Demokratski front
Foto: Demokratski front

Demokratski front (DF) je saopštio da su njegovi čelnici Andrija Mandić i Milan Knežević dobitnici Zlatne plakete Metohije koju dodjeljuje opština Peć, kako se navodi, u znak zahvalnosti za očuvanje Kosova i Metohije u sastavu Srbije.

"Ovo izuzetno priznanje uručio im je predsjednik opštine Peć Miloš Dimitrijević u Goraždevcu na dan proslave Svetog proroka Jeremija zaštitnika ovog mjesta. U obrazloženju odluke o dodjeli Zlatne plakete Metohije Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću piše da su svojim dosadašnjim političkim angažmanom dali nemjerljiv doprinos u jačanju veza sa srpskim narodom na Kosovu i Metohiji i poboljšanju njegovog položaja", piše u sopštenju DF.

Kako se navodi u saopštenju, u obrazloženju je takođe potencirana činjenica da su hapšenjem Andrije Mandića, Milana Kneževića i kompletnog poslaničkog kluba DF-a "otpočele veličanstvene litije koje su rezultirale padom Đukanovićevog režima".

"Posebno je istaknuto da se kroz montirani i lažni sudski proces protiv Mandića i Kneževića na svaki način pokušalo da se oni odreknu Srbije i Rusije", piše u saopštenju.

Zahvalivši se na izuzetnom priznanju, Mandić i Knežević su, dodaju iz DF-a, ponovili da ostaju dosljedni u svojoj ideološkoj i političkoj borbi.

"Za očuvanje najsvetijih vrijednosti našeg naroda na Kosovu i Metohiji koji je u epskoj borbi za opstanak na svetoj zemlji postao primjer herojskog i mučeničkog bitisanja", piše u saopštenju.

Dodaje se i da su čelnici DF- a iskazali žaljenje što je zvanična Crna Gora "svojom antisrpskom politikom" u značajnoj mjeri doprinijela ovakvom statusu srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, i da će poslanike "takve izdajničke politike" pozvati da posjete Metohiju i da se uvjere "kako su svojim (ne)činjenjem pomagali i pomažu onima koji žele etnički čisto Kosovo".

"Mandić i Knežević tokom boravka na Kosovu i Metohiji posjetili Pećku Patrijaršiju i Visoke Dečanekrune naše duhovnosti i simbole opstanka pravoslavlja na našoj svetoj zemlji, uvjerivši se još jednom da su SPC i njen patrijarh Porfirije, uprkos napadima sa svih strana, duhovna adresa i garant opstanka našeg naroda na ovim prostorima", zaključuje se u saopštenju DF.

Bonus video: