Rađenović: Logičan slijed događaja od strane povjerenika je da Carević bude smjenjen

"Kroz ovakav pristup od strane Carevića, ali i preduzeća jasno se da zaključiti da smo u Budvi dobili zamjenu, a ne istinske promjene, jer je sve ostalo isto samo su drugi akteri"

5154 pregleda 4 komentar(a)
Rađenović, Foto: GP URA
Rađenović, Foto: GP URA

Nakon današnjeg odbijanja predloženih odluka predsjednika Opstine Budva Marka Carevića od strane povjerenika u Skupštini Opštine Budva potpuno logičan slijed događaja od strane povjerenika je da Carević bude smjenjen, rekao je predsjednik budvanske URE Blažo Rađenović, a navodi se u saopštenju GP URA.

"I dok bi Budva trebalo da slavi i uđe sa bogatim kulturnoumjetničkim programom i punim ugostiteljskim lokalima u susret drzavnim praznicima, turiste i posjetioce će dočekati haos, prouzrokovan zloupotrebama, nemarom i neradom čovjeka koji vodi Budvu, a u njoj ne živi, jer se vjerovatno svojih postupaka i sam stidi", dodao je Rađenović.

Kako je kazao, pored neusvajanja Odluka predsjednika Opštine, uslijedila su neusvajanja programa rada i finansijskih planova u dva preduzeća, a time i stekli uslovi za razrješenje UO i menadžmenta u tim preduzećima.

"Posebno imajući u vidu da smo u turističku sezonu ušli bez rješavanja gorućih problema kad je u pitanju kanalizaciona i vodovodna mreža, gubici na vodovodnoj mreži i izlivanje kanalizacije na petrovačkoj plaži. I kroz ovakav pristup od strane Carevića, ali i preduzeća jasno se da zaključiti da smo u Budvi dobili zamjenu, a ne istinske promjene, jer je sve ostalo isto samo su drugi akteri. Očekujemo da Vladini povjerenici prontno reaguju i time opravdaju ulogu koju im je Vlada povjerila, kako šteta po građane ne bi bila višemilionska, a poslijedice dalekosežnije", zaključio je Rađenović.

Bonus video: