Ibrahimović: Nezavisnost bila preduslov za intenzivan razvoj

Crna Gora je u prethodnom periodu gradila institucije, a istovremeno, stvarala i ambijent za bolji život svih građana, kazao je potpredsjednik Vlade i lider Bošnjačke stranke

1638 pregleda 16 komentar(a)
Ibrahimović, Foto: Gov.me
Ibrahimović, Foto: Gov.me

Nezavisnost Crne Gore bila je preduslov za intenzivan ekonomski i demokratski razvoj Crne Gore, kazao je potpredsjednik Vlade i lider Bošnjačke stranke (BS) Ervin Ibrahimović u čestitki povodom Dana nezavisnosti.

Iz BS su kazali da je Ibrahimović rekao kako je Crna Gora u prethodnom periodu gradila institucije, a istovremeno, stvarala i ambijent za bolji život svih građana.

“Kada smo prije 16 godina, odlučno, iskreno, patriotski i vizionarski glasali za nezavisnu Crnu Goru, znali smo da je pred nama izazovan i zahtjevan put. Danas je potpuno jasno da je nezavisnost Crne Gore bila preduslov za intenzivan ekonomski i demokratski razvoj države”, rekao je Ibrahimović.

On je ocijenio da je Crna Gora, kao punopravna članica NATO-a i naredna članica Evropske unije (EU), država, koja uprkos brojnim unutrašnjim i geopolitičkim izazovima, hrabro i odlučno korača putem prosperiteta.

“Zato je i naše zalaganje da se Crna Gora razvija kao demokratska i pravna država socijalne pravde, koja će garantovati ravnopravnost svakom građaninu, bez obzira na vjeru, naciju ili političku pripadnost”, rekao je Ibrahmović, navodi se u saopštenju BS.

Koncept multietničke Crne Gore, koji BS zagovara od svog osnivanja, a koji je ta partija snažno inkorporirala u biće crnogorskog društva i identiteta, kako je rekao Ibrahimović, skoro plebiscitarnom podrškom na referendumu 2006. godine, zajedničko je dobro svih koji Crnu Goru nose u srcu.

Bonus video: