Svjetski ekonomski forum

Abazović u Davosu, u utorak sastanak sa predsjednicom MMF-a

"Na marginama Svjetskog ekonomskog foruma u Davosu, planiran je i niz bilateralnih susreta premijera Abazovića sa liderima država EU i regiona", navodi se u saopštenju Kabineta predsjednika Vlade

5396 pregleda 12 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović boravi u trodnevnoj posjeti Švajcarskoj, gdje će učestvovati na Godišnjem sastanku Svjetskog ekonomskog foruma.

Kako je saopšteno iz njegovog Kabineta, više od 2.000 učesnika, uključujući globalne lidere iz biznisa, medija i civilnog društva, doprinijeće svojom stručnošću u preko 400 sesija.

Forumu će, kako su naveli, prisustvovati i 300 javnih ličnosti, među kojima su šefovi država, vlada i međunarodnih organizacija, kao i ministri vanjskih poslova, privrede, finansija, trgovine, energetike, članovi G7 i G20.

Tema skupa je „Istorija na prekretnici: Vladine politike i poslovne strategije“, a Abazović će govoriti 25. maja na sesiji „Diplomatija i dijalog na Zapadnom Balkanu“, zajedno sa predsjednicima i premijerima država regiona, kao i ministrima vanjskih poslova, predstavnicima EU i brojnih međunarodnih organizacija.

Predsjednik Vlade će u utorak imati prvi zakazani bilateralni susret sa direktorkom Međunarodnog monetarnog fonda Kristalinom Georgijevom.

"Predsjednik Vlade Dritan Abazović prisustvovaće večeri koju organizuje domaćin i osnivač Svjetskog ekonomskog foruma Klaus Švab, zajedno sa liderima iz svijeta politike, biznisa i nauke. Na marginama Svjetskog ekonomskog foruma u Davosu, planiran je i niz bilateralnih susreta premijera Abazovića sa liderima država EU i regiona", navodi se u saopštenju Kabineta predsjednika Vlade.