Krivokapić: Ubrzavanje pregovora Crne Gore sa EU predstavljalo bi podstrek i za susjedne države

Iz Ministarstva vanjskih poslova Crne Gore su kazali da je Krivokapić, tokom sastanka sa predstavnicima Odbora za vanjske poslove Evropskog parlamenta (AFET), rekao da je zadovoljan konstruktivnim razgovorima koji su započeti prošle sedmice u Briselu, a nastavili se danas u Podgorici

3838 pregleda 4 komentar(a)
Predsjednik Odbora AFET Dejvid Mekalister i Krivokapić, Foto: MVP
Predsjednik Odbora AFET Dejvid Mekalister i Krivokapić, Foto: MVP

Ubrzavanje pregovora Crne Gore sa Evropskom unijom (EU) predstavljalo bi podstrek i za susjedne države, kazao je crnogoski ministar vanjskih poslova Ranko Krivokapić, dodajući da u tom kontekstu nova Vlada može biti efektivnija.

Iz Ministarstva vanjskih poslova Crne Gore su kazali da je Krivokapić, tokom sastanka sa predstavnicima Odbora za vanjske poslove Evropskog parlamenta (AFET), rekao da je zadovoljan konstruktivnim razgovorima koji su započeti prošle sedmice u Briselu, a nastavili se danas u Podgorici.

On je ocijenio da poruke o povratku liderske pozicije Crne Gore predstavljaju ohrabrenje za sprovođenje ključnih reformi i ulivaju nadu u evropsku budućnost Crne Gore.

Krivokapić je rekao da očekuje da će svi politički akteri u Crnoj Gori shvatiti značaj trenutka i iskoristiti vrijeme za ostvarivanje rezultata u najvažnijim poglavljima 23 i 24.

“Naglasio je da bi ubrzavanje procesa progovora sa EU predstavljalo podstrek i za druge susjedne države, dodajući da u tom kontekstu nova Vlada može biti efektivnija”, kaže se u saopštenju MVP-a.

Na sastanku je, kako se dodaje, pohvaljena usaglašenost Crne Gore sa Zajedničkom vanjskom i bezbjednosnom politikom EU, i razmijenjena mišljenja o regionalnoj saradnji i istorijskoj vertikali odnosa na Zapadnom Balkanu.

Bonus video: