Adžić: Možemo doći u situaciju da nakon Nove godine imamo 260 vozila, a procjena je da nam u ovom momentu treba 130

Potpredsjednik Vlade Raško Konjević rekao je da je Informacija o nabavci vozila za potrebe Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) sa predlogom za preusmjerenje sredstava na Vladi kako bi poslužila kao "pokrivalica" za nezakonito ponašanje MUP

21741 pregleda 27 komentar(a)
Adžić, Foto: Vlada Crne Gore
Adžić, Foto: Vlada Crne Gore

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić je povodom nabavke vozila za policiju, rekao da bi najveći gubitak za državu bio da policija ostane bez vozila i da ne može da funkcioniše tokom ljetnje sezone.

"Istina je da možemo doći u situaciju da nakon Nove godine imamo u posjedu 260 vozila, a procjena je da nam u ovom momentu treba 130. Građani treba da znaju da bilo koja mogućnost da imamo veći broj ili službenika, ili operativnih ili tehničkih sredstava koje ima policija, ne mogu biti šteta po građane, već samo benefiti jer ukoliko na putevima budemo imali 260 vozila, a to omogući da sačuvamo makar jedan život, to vrijedi sredstava koje potencijalno možemo izgubiti u periodu kada se ta dva lizinga poklapaju", rekao je Adžić na sjednici Vlade.

Potpredsjednik Vlade Raško Konjević rekao je da je Informacija o nabavci vozila za potrebe Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) sa predlogom za preusmjerenje sredstava na Vladi kako bi poslužila kao "pokrivalica" za nezakonito ponašanje MUP.

Konjević
Konjevićfoto: Vlada Crne Gore

"Ne može biti da zaduženi dio prethodnog menadžmenta MUP ne umije da sprovede tender godinu i po dana ili da nijesu umjeli da artikulišu stanje u kome taj tender može na vrijeme da se raspiše", rekao je Konjević.

Istakao je da je evidentno da postoji mogućnost da će od 350 do 400 hiljada biti dato za nešto "što očigledno nije potrebno".

Premijer Dritan Abazović rekao je da se vozila mogu upotrijebiti i za neka druga ministarstva ili službe, ako dođe do poklapanja u nabavci vozila.

Vlada je usvojila Informaciju o nabavci vozila za potrebe Ministarstva unutrašnjih poslova sa predlogom za preusmjerenje sredstava.

Bonus video: