Demokrate: Na sjednici Vlade prekršeno načelo transparentnosti

"Transparentnost bez trunke transparentnosti kao princip rada se nastavlja, baš kako smo građanima Crne Gore i najavljivali još daleko ranije nego što je takozvana Vlada silom na sramotu i formirana", navode iz Demokrata

3411 pregleda 6 komentar(a)
Foto: Demokratska Crna Gora
Foto: Demokratska Crna Gora

Na današnjoj sjednici Vlade prekršeno je načelo transparentnosti, jer je o kadrovskim rješenjima donijeta odluka bez objašnjenja ili upućivanja javnosti makar u imena ili biografije novih kadrova, saopšteno je iz Demokratske Crne Gore.

"Na danas održanoj 5. sjednici takozvane 43. Vlade Crne Gore, po već ustaljenoj praksi, prekršeno je načelo transparentnosti koje je sama grupacija na vlasti proklamovala kao osnovni princip u svom budućem radu. Podsjećamo, na prvoj sjednici nelegitimne Vlade objašnjeno je da direktni prenosi sjednica za cilj imaju da javnost bude upućena u rad kako bi rad bio u potpunosti transparentan. Od toga, kao i od ubjedljive većine obećanja i najava te grupacije, naravno nema ništa." "O kadrovskim rješenjima je i danas na Vladi odlučeno pod jednom tačkom bez ikakvog objašnjenja ili upućivanja javnosti makar u imena ili biografije novih kadrova. Usvojeno je dakle sve što je daleko od očiju javnosti dogovoreno na Komisiji za kadrovska i administrativna pitanja Vlade Crne Gore, pa uprkos proklamovanoj transparentnosti, javnost Crne Gore nije dobila priliku da čuje o kojim tačno kadrovskim rješenjima se radi, niti da makar površno bude upoznata sa biografijama konkretnih rješenja, a samim tim ni sa kvalifikacijama istih za pozicije na koje su raspoređeni", saopštili su iz Demokrata.

Iz te partije su kazali da bi "bili najsrećniji" da aktuelna Vlada bude po rezultatima najbolja u istoriji države, ali smatraju da za to ne postoji "ni promil šanse".

"Dakle - transparentnost bez trunke transparentnosti kao princip rada se nastavlja, baš kako smo građanima Crne Gore i najavljivali još daleko ranije nego što je takozvana Vlada silom na sramotu i formirana. Naravno, zbog Crne Gore i građana najsrećniji bismo bili da griješimo, da ovo bude po rezultatima najbolja Vlada u dosadašnjoj istoriji Crne Gore, ali za to ne postoji ni promil šanse, jer znamo i nepogrešivo smo građanima objašnjavali zbog čega, iz čega, kako i sa kojim ciljem se vrši proces grandiozne prevare i izdaje volje građana iz kojeg je 'rođena' i ova nelegitimna kvazi Vlada, pa se - ne zbog njihovih nezajažljivih ambicija i apetita - već opet isključivo zbog građana opravdano plašimo da će buduća Vlada, koja će biti plod volje građana, morati da gasi požare i sanira katastrofe koje će ostati iza ove." "Sreća je u tome da je crnogorska javnost putem medija upoznata sa biografijama dosadašnjih kadrovskih rješenja, te da će se kako za dosadašnja, tako i za buduća, znati odakle i po kakvim zaslugama dolaze na odgovorna mjesta u državi", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: