Demokrate: SNP u Nikšiću aktivno pregovara sa DPS-om o rušenju lokalne vlasti

"Zato smo problem, i vama i svima poput vas jer vas svakodnevno podsjećamo na vaša nedjela, prevare i izdaje. Ogroman smo, priznajemo, za političke diletante nepremostiv problem", navodi se u njihovom saopštenju

8359 pregleda 12 komentar(a)
Foto: Demokratska Crna Gora
Foto: Demokratska Crna Gora

Demokratska Crna Gora tvrdi da Socijalistička narodna partija u Nikšiću već aktivno pregovara sa Demokratskom partijom socijalista (DPS) o rušenju lokalne vlasti.

"Ali ste se tu malo preigrali jer vam Nikšićani spremaju odgovor od kojeg se više politčki nećete oporaviti", kazali su oni.

Demokrate su reagovale na saopštenje opštinskog odbora SNP-a Berane koji su im poručili da krivce za kritike upućene na rad Lokalne samouprave u tom gradu traže u svojim redovima.

"U situaciji kada su nekada antirežimski SNP kontra volje svih poštenih članova i simpatizera prodali centrima moći u zemlji za male pare a zarad šačice kratkotrajnih funkcija, sasvim je logično da oni koji su izdali građane Crne Gore više nemaju obzira ni prema činjenicama ni prema elementarnoj logici, pa danas, kad svak živi vidi ko su i šta su, ta odnarođena grupica iz DPS Vlade pokušava spočitati ljudima koji su punih osam godina držali i održali riječ. Borili se i izborili se protiv DPS-a i ostali na strani naroda", kazale su Demokrate.

Kako navode, "naravno da su vama takvima problem Demokrate".

"Potvrđujemo. Veliki problem, jer kvarimo i razobličavamo prljavu igru na račun građana odbijajući da se za šaku vlasti igramo sa budućnošću Crne Gore. A toga je svjestan svaki učesnik ovog, inače jednog od najnečasnijih procesa u istoriji Crne Gore. Demokrate su problem jer ne samo da smo odbili trule i kancerogene kompromise sa mafijom, već smo sačuvali političko-etički princip poštovanja građanina kao nosioca suvereniteta na kome je ustanovljena demokratija. Zato smo problem, i vama i svima poput vas jer vas svakodnevno podsjećamo na vaša nedjela, prevare i izdaje. Ogroman smo, priznajemo, za političke diletante nepremostiv problem", navodi se u njihovom saopštenju.

"Ali hajde da podvučemo crtu, bez muljanja i fantaziranja, pa da vidimo šta ste vi uradili":

"Pokušali da zajedno sa URA formirate Tužilački savjet koji bi nastavio istom matricom i u tome smo vas spriječili, pa sad cmizdrite što je izbor nezavisnog Tužilačkog savjeta zajvaljujući Demokratama rezultirao hapšenjima onih koji su vas i doveli na vlast, a nas godinama pratili, prisluškivali, šikanirali, prebijali, hapsili. Ali i onih koje ste vi birali u vlasti. Da vas podsjetimo: zajedno sa DPS ste istrgovali Sudski savjet i glasali za isti koji je 2/3 većinom birao Vesnu Medenicu za predsjedicu Vrhovnog suda, a Jovanića za predsjednika Privrednog suda. I tada ste za malu siću prodali sudsku vlast kako danas Europol i nadležni tvrde izvršiocima najtežih krivičnih djela u zemlji".

"Zajedno sa DPS birali ste sudije Ustavnog suda i VDT-a. I kao produkt toga imamo ukidanje naknada majkama od tog istog Ustavnog suda i izbor bivših struktura u vrhu tužilaštva. Tako ste mislili da birate i ovaj TS, ali avaj. Nijesmo vam dozvolili i spasili smo tužilaštvo od upliva mafijaško-korupcionaške hobotnice čiji je dio sada i SNP".

"Slagali ste narod Crne Gore da se DPS ne vraća na vlast, a onda na sjednicama Vlade i Skupštine Crne Gore birate visoke funkcionere DPS-a na ključne pozicije izvršne i zakonodavne vlasti. To se zove masna laž, izdaja i politička korupcija".

"Evo da vam kažemo pred građanima Crne Gore, a vi znate da se svaka naša najava ispostavila tačna: U Nikšiću već aktivno pregovarate sa DPS-om o rušenju lokalne vlasti, ali ste se tu malo preigrali jer vam Nikšićani spremaju odgovor od kojeg se više politčki nećete oporaviti".

Demokrate su dodale da na druge "vaše laži se i ne osvrćemo".

"Degutantno je, imajući u vidu da ste svaki dan narod Crne Gore slagali po 21 milion puta, kao i da ste veoma svjesni da ste potpuno nebitni, zbog čega ste i pobjegli od izbora. Sjetite se, više smo vam puta kazali, možete kako hoćete, ali ne i dokle hoćete", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: