Spajić Kneževiću: Donirao sam svaku platu koju sam zaradio u CG, pozivamo DF dubinu na isti potez

"Imaćemo (desetine) miliona eura od naknada bivšim, i plata sadašnjim funkcionerima (+novovjenčani). Nek je srećno u oba doma", napisao je Spajić na Tviteru

19635 pregleda 64 komentar(a)
Spajić, Foto: Luka Zeković
Spajić, Foto: Luka Zeković

Donirao sam svaku platu koju sam zaradio u Crnoj Gori, tako će biti i ubuduće, pozivamo i svu DF (Demokratski front) dubinu na isti potez, saopštio je Milojko Spajić, bivši ministar finansija i socijalnog staranja.

On je reagovao na to što je predsjednik Odbora za bezbjednost i odbranu Milan Knežević objavio na svom Tviter nalogu da je Spajić podnio zahtjev za ostvarivanje prava na naknadu po prestanku funkcije.

"Imaćemo (desetine) miliona eura od naknada bivšim, i plata sadašnjim funkcionerima (+novovjenčani). Nek je srećno u oba doma", napisao je Spajić na Tviteru.

Ministri 42. Vlade Crne Gore iz resora javne uprave, digitalnog društva i medija, Tamara Srzentić, finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić i poljoprivrede Aleksandar Stijović, dostavili su Administrativnom odboru Skupštine Crne Gore zahtjev za naknadu po prestanku funkcije.

Odbor je sa osam glasova donio rješenje o naknadama po prestanku funkcije pomenutih bivših ministara.

Bivši ministri ekonomskog razvoja Jakov Milatović, odbrane Olivera Injac, zdravlja Jelena Borovinić Bojović i unutrašnjih poslova Sergej Sekulović podnijeli su ranije zahtjeve za ostvarivanje prava na naknadu po prestanku funkcije.

Povezani članci

20. Maj 2022.

Bivši ministri traže naknade

Bonus video: