Veber: Nadam se da će se proces pristupanja Demokrata EPP-u uspješno privesti kraju

Lider Demokrata izrazio zadovoljstvo što će Evropsku narodnu partiju voditi osoba koja uživa veliko povjerenje i međunarodni ugled

1946 pregleda 1 komentar(a)
Veber i Bečić, Foto: Demokrate
Veber i Bečić, Foto: Demokrate

Predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić sastao se sa novoizabranim predsjednikom Evropske narodne partije (EPP) Manfredom Veberom koji je, kako je saopšteno iz Demokrata, izrazio nadu da će se proces pristupanja Demokrata EPP-u uspješno privesti kraju.

Time će se, kako je naveo, obostrana saradnja izdići na još viši nivo. Bečić je, čestitajući Veberu, izrazio zadovoljstvo što će Evropsku narodnu partiju u narednom periodu voditi osoba koja uživa veliko povjerenje i međunarodni ugled, čime će budućnost EPP-a biti dodatno osnažena. "Zajedničke vrijednosti i vizija na kojima počiva Evropska unija, ali i svi naši dosadašnji rezultati opravdavaju moje očekivanje da će Demokratska Crna Gora postati punopravna članica EPP-a tokom Vašeg mandata", istakao je Bečić.

Bečić EPP
foto: Demokrate

Kongres u Roterdamu je, navode iz Demokrata, bio i prilika i za susret Bečića sa doskorašnjim predsjednikom EPP-a Donaldom Tuskom, za vrijeme čijeg mandata je i upućen poziv za članstvo Demokratskoj Crnoj Gori. Uz zahvalnost na partnerskom odnosu i podršci, Bečić je poželio Tusku puno uspjeha u daljoj karijeri i izrazio zahvalnost na pozivu za učešće Demokrata na Kongresu EPP u Roterdamu.

Bonus video: