Skupština odlučila većinom glasova, Demokrate bile protiv

Bajraktari vodi Ulcinj

"Da bi Ulcinj ušao u novu fazu razvoja i prosperiteta, treba svi da radimo zajedno, transparentno i odlučno", rekao je Bajtaktari

19892 pregleda 18 komentar(a)
Bajraktari, Foto: GP URA Ulcinj
Bajraktari, Foto: GP URA Ulcinj

Omer Bajraktari (URA) vodiće Ulcinj u naredne dvije godine, odlučili su većinom glasova odbornici ulcinjskog parlamenta na današnjoj sjednici Skupštine opštine.

Sjednicu je sazvao novi predsjednik SO Ulcinj Ardijan Mavrić (Forca) odmah nakon što je njegovim izborom završena konstituivno zasijedanje.

Bajraktari je kazao da zna da ga čeka veliki posao i da je za to spreman. Izrazio je uvjerenje da će u tome imati podršku svih građana.

"Da bi Ulcinj ušao u novu fazu razvoja i prosperiteta, treba svi da radimo zajedno, transparentno i odlučno... To moraju znati svi od Starog grada do Šetgvaša, Od Ade do Kruča, Od Međureča do Reča...", kazao je Bajraktari u obraćanju odbornicima. Kazao je da će vrata njegovog kabineta biti otvorena za sve ljude sa idejama i kvalitetnim predlozima.

Omer Bajraktari
foto: Samir Adrović

"Grad koji ne sluša svoje stanovnike je prazan i gubi smisao postojanja. A naš postoji već milenijumima, pa sa nama niti počinje niti završava. Ali na nama je da koliko je to u našoj moći, damo doprinos da se stanje poboljša i da nas zbog dobrih djela pamte", istakao je novi predsjednik Opštine Ulcinj. Podsjetio je da su se kao nikad u istoriji posložile karte na državnom nivou.

"Naš sugrađanin Dritan Abazović, ćovjek koji svom dušom voli ovaj grad, premijer je Crne Gore, nekoliko ministara u njegovoj Vladi su takođe Ulcinjani. Zato je ovo jedinstvena prilika koju moramo iskorstiti da bi naš Ulcinj postao ugodno mjesto za život svakog građanina i građanke, gdje turisti i posjetioci rado dolaze i ponovo nam se vraćaju... I da uhvatimo povoljan vjetar kao što su uvijek znali naši slavni pomorcvi koji su ime i ugled grada širili cijelim Mediteranom", kazao je Bajraktari.

Skupština je prethodno razriješila dužnosti dosadašnjeg vd sekretara SO Besarta Resulanija (DUA) i na tu funkciju imenovala Mirjetu Đoni(Forca)

Na izborima 27.marta, Koalicija za novi početak(URA, DP, SD, SDP i AA) osvojila je 14 mandata, DPS i BS šest koliko i DUA i DSCG, Forca pet i Demokrate dva.

Novu vladajuću većinu, dogovorili su Koalicija za novi početak(URA, DP, SD, SDP i AA) i Forca. U opozicionim klupama u naredne četiri godine, biće DUA-DSCG, DPS-BS i Demokrate.

Prema dogovoru nove većine, URA i Forca imaće iz svojih redova predsjednike Opštine i Skupštine, po principu rotacije na dvije godine.