Krivokapić - Gašparikova: Prioriteti saradnje upravljanje prirodnim resursima, ljudski razvoj, socijalna inkluzija...

Ocijenjeno je da UNDP ima dugotrajnu, konstruktivnu i otvorenu saradnju sa crnogorskim institucijama

1505 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Ministarstvo vanjskih poslova
Foto: Ministarstvo vanjskih poslova

Ministar vanjskih poslova (MVP) Ranko Krivokapić sastao se danas sa stalnom predstavnicom Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori Danijelom Gašparikovom.

Tom prilikom, kako je saopšteno iz MVP, ocijenjeno je da UNDP ima dugotrajnu, konstruktivnu i otvorenu saradnju sa crnogorskim institucijama, te da "rade na jačanju međusektorske saradnje kako bi pružili adekvatnu podršku u sprovođenju reformi, a u skladu sa procesom pridruživanja EU."

"Pohvaljena je angažovanost kompletne Vlade na izradi Programskog dokumenta za period 2023-2027, koji je fokusiran na dobro upravljanje, uklanjanje siromaštva i nejednakosti, životnu sredinu, rodnu ravnopravnost i inkluzivni zeleni rast. Među prioritetima saradnje Crne Gore i UNDP-a biće i upravljanje prirodnim resursima, ljudski razvoj i socijalna inkluzija, kao i jačanje povjerenja u institucije", navodi se u saopštenju.

Zaključuje se da je zajednički ukazano na značaj ispunjavanja ciljeva održivog razvoja, s posebnim fokusom na zeleni i ekonomski razvoj i uticaj investicija na životnu sredinu.

Bonus video: