Darmanović-Latinović: Iskustva Crne Gore mogu pomoći BiH na putu ka EU

Darmanović je, kako se navodi iz Ministarstva vanjskih poslova, zahvalio Latinoviću na ličnom doprinosu za unapređenje odnosa dvije države
110 pregleda 0 komentar(a)
Srđan Darmanović, Đorđe Latinović, Foto: Gov.me/B.Ćupić
Srđan Darmanović, Đorđe Latinović, Foto: Gov.me/B.Ćupić
Ažurirano: 13.10.2017. 13:54h

Crna Gora je daleko odmakla u pregovorima sa Evropskom unijom (EU) i njena iskustva mogu biti značajna Bosni i Hercegovini (BiH), ocijenio je ministar vanjskih poslova, Srđan Darmanović.

On je danas u oproštajnu posjetu primio ambasadora BiH, Đorđa Latinovića.

„Sagovornici su ocijenili da Crna Gora i BiH imaju veoma dobre odnose, koji su osnaženi posjetama na najvišem političkom nivou“, kaže se u saopštenju Ministarstva vanjskih poslova.

Darmanović je, kako se navodi, zahvalio Latinoviću na ličnom doprinosu za unapređenje odnosa dvije države.

„U kontekstu najavljenog nastavka podrške evropskoj perspektivi BiH, ministar je rekao da za BiH mogu biti značajna iskustva Crne Gore, koja je, kako je naglasio, daleko odmakla u pregovaračkom procesu sa EU“, navodi se u saopštenju.

Latinović je kazao da između BiH i Crne Gore nema otvorenih pitanja i istakao da su odnosi dvije države unaprijeđeni kroz potpisivanje tri međudržavna sporazuma.

„Govoreći o evropskim integracijama, naglasio je da će iskustvo Crne Gore iz procesa pregovora sa EU biti korisno za BiH. Izrazio je zadovoljstvo saradnjom sa institucijama Crne Gore tokom obavljanja diplomatske misije“, piše u saopštenju.

Bonus video: