Popović: Državna preduzeća služila da budu oaza partijskog zapošljavanja i zbrinjavanja kadrova bivše vlasti

"Pored bestidnih privilegija, basnoslovnih otpremnina i dodjelivanja stanova menadžmentu nakon svega dvije godine radnog staža, partijsko dijeljenje rješenja za stalno u CEDIS-u nastavljeno je sve do imenovanja novog menadžmenta"

11658 pregleda 38 komentar(a)
Popović, Foto: Boris Pejović
Popović, Foto: Boris Pejović

Informacije koje dobijamo prethodnih dana sugerišu samo jedno - državna preduzeća nisu služila stvaranju javnog dobra, već, na prvom mjestu, da budu oaza partijskog zapošljavanja i zbrinjavanja partijskih kadrova bivše vlasti, saopštila je danas Zdenka Popović, poslanica i potpredsjednica Demokratske Crne Gore.

"Sudbina Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) koja je za vrijeme bivše vlasti bilježila ogroman broj zaposlenih, nije zaobišla ni CEDIS. Kako je CEDIS kćerka firma Elektroprivrede, ovo vjerovatno po principu da formula "1 zaposleni - 4 glasa" bude najbolje čuvana u krugu partijske porodice", istakla je Popović.

CEDIS
foto: Demokratska Crna Gora

Ona je dodala da je broj zaposlenih u CEDIS znao da se mijenja konstantno.

"Pa je tako na dan 31.08.2020. za vrijeme prošle vlasti, broj zaposlenih na neodređeno iznosio 1.235, a na određeno 117, dok je preko agencije zaposleno 22 osobe. Samo par mjeseci kasnije, za vrijeme tehničkog mandata bivše vlasti, odnosno, bivšeg menadžmenta (do 31.12.2020.) u CEDIS-u se broj zaposlenih na neodređeno drastično uvećava i iznosio je 1.323. Pored bestidnih privilegija, basnoslovnih otpremnina i dodjelivanja stanova menadžmentu nakon svega dvije godine radnog staža, partijsko dijeljenje rješenja za stalno u CEDIS-u nastavljeno je sve do imenovanja novog menadžmenta", kazala je Popović.

Po njenim riječima "reklo bi se da je ovo najvjerodostojniji primjer sistematskog podređivanja javnog partijskom interesu".

"Da su se na komoditet navikli i da u istom itekako umiju da uživaju, to je svakom poznato, ali ono što oni treba da znaju jeste da će Demokrate ovakva saznjanja uvijek učiniti dostupnim jedinim svojim poslodavcima - građankama i građanima Crne Gore, koji zaslužuju da znaju da će se povratkom "bivših" na vlast, ovakva tradicija nastaviti", zaključila je Popović.

Bonus video: