Pribilović: Rađenović bezuspješno pokušava da opravda funkciju sa koje prima skoro 3.000 eura

"Onaj koji je od istih tih konstituenata vlasti, kada je odlučio da na državnom nivou, više ne čini vlast sa njima, od njihove strane, proglašen za izdajicu. Onaj koji i pored takvih upućenih riječi, sa tim istim ljudima i dan danas sjedi za istu trpezu", saopštila je poslanica Demokratske partije socijalista

3553 pregleda 10 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Poslanica Demokratske partije socijalista (DPS) Suzana Pribilović kazala je da će reagovanje predsjednika Opštinskog odbora (OO) Građanskog pokreta URA Budva Blaža Rađenovića pokušati da shvati kao potrebu da iznese svoj politički a ne lični stav, "jer nije lako opravdati funkciju sa koje svakog mjeseca primate skoro 3.000 eura".

Ona je reagovala na navode Rađenovića da je "DPS-ova poslanica iz Budve dobro ostala upamćena po nezapamćenim podjelama i zlom koje je posijala".

"Moram priznati da me jedino začudilo što mi ovakav svoj stav i sud o meni nijeste saopštili u lice prije nekih dvije nedjelje u Budvi, kada smo se srdačno pozdravili i ispričali, ali u svakom slučaju nećete me skrenuti sa jedinog ispravnog puta kojim sam krenula, poštujući Ustav i zakone ove države, štiteći građansko društvo", navodi se u njenom saopštenju.

Pribilović je Rađenoviću poručila da je za razliku od njega, ona u politici aktivna od 2015. godine, i da je isto tako "za razliku od Vas u budvanskoj vlasti na funkciji potpredsjednice Opštine bila samo godinu dana".

Dodaje i da se sjeća da je Rađenovića po svom dolasku u Opštinu Budva 2015. godine "zatekla angažovanog u kabinetu ranijeg predsjednika Rađenovića".

"Vaše javno iznijete kritike na moj račun doživljavam kao svoj veliki uspjeh jer ne mogu da se ne sjetim što ste nekada govorili o DPS, a što danas, pa da podsjetim i Vas i građane Budve i Crne Gore".

Pribilović je u svom reagovanju dostavila i video link:

"Ne daj bože da doživim da me Vi hvalite. Stvaranje percepcije među građanima da ću ostati upamćena po nezapamćenim podjelama i zlu koje sam posijala među svojim sugrađanima, kaže mi onaj ko je sa ostalim konstituentima tadašnje vlasti učestvovao u ponižavanju i onemogućavanju odbornika da odlučuju. Onaj koji je od istih tih konstituenata vlasti, kada je odlučio da na državnom nivou, više ne čini vlast sa njima, od njihove strane, proglašen za izdajicu. Onaj koji i pored takvih upućenih riječi, sa tim istim ljudima i dan danas sjedi za istu trpezu", ističe se u njenom saopštenju.

Pribilović dodaje i da ne sumnja "da znate i da ste i dalje dobro upoznati gdje se na Terazijama možete naći sa kako to navodite "nekadašnjim šefom budvanskog DPS-a", jer ste toliko godina sa njim lično sarađivali u vlasti u Budvi i dok ste Vi bili angažovani u Opštini Budva, ja sam za to vrijeme bila prinuđena da tražim zaposlenje u drugim gradovima Crne Gore".

Kazala je i da Rađenovića ohrabruje da javno objavi sve odluke Suzane Pribilović koje su ikada donijete na štetu bilo kog građanina Svetog Stefana, Budve, Crne Gore ili bilo koje njeno nezakonito postupanje.

"Uvaženi gospodine Rađenoviću, na kraju, ne zaboravite da će Crna Gora napredovati i ići naprijed, ali ne zahvaljujući Vama i Vašem građanskom pokretu čiji se trenutno član, nego najvećim dijelom zaslugom DPS-a, što je bio slučaj i do sada", zaključuje se u saopštenju.