Rađenović: Nadoknada za posao koji obavljam neuporedivo je niža u poređenju sa mojim prethodnicima

"Nemojte misliti da će vas poslanički imunitet dovijeka štititi"

3236 pregleda 6 komentar(a)
Rađenović, Foto: GP URA
Rađenović, Foto: GP URA

Predsjednik Opštinskog odbora (OO) Građanskog pokreta URA Budva Blažo Rađenović upitao je poslanicu Demokratske partije socijalista (DPS) Suzanu Pribilović da li ona opravdava preko 3.000 eura sa nadoknadama u odborima i svim drugim privilegijama koje, kako je naveo, prima.

"To je već posebno pitanje na koje će vrijeme i izbori dati odgovor. Nemojte misliti da će vas poslanički imunitet dovijeka štititi", dodao je Rađenović reagujući na posljednje saopštenje Pribilović.

Ona je tom prilikom poručila da će riječi Rađenovića "pokušati da shvati kao potrebu da iznese svoj politički, a ne lični stav, jer nije lako opravdati funkciju sa koje svakog mjeseca prima skoro 3.000 eura".

Rađenović u saopštenju navodi da će podsjetiti da je do sada sa funkcije koju pokriva "inicirao raskid tri štetna ugovora za Vektra Boku, Luku Budva i Pomorski saobraćaj".

"I pokrenuo sam preispitivanje 75 dugoročnih investicionih ugovora. Šteta po državu Crnu Goru prouzrokovana kroz samo ova tri ugovora se mjeri milionima eura, a što dokazuje da više nema selekcije i privilegovanih pojedinaca, kako ste vi to radili za vrijeme svog mandata, pa kad je i zona Morskog dobra u pitanju i uklanjanje privremnih objekata. Onda je i jasno da za posao koji obavljam imam nadoknadu koja je upoređujući sa mojim prethodnicima, a vašim partijskim drugovima, neuporedivo niža", kaže Rađenović.

Povezani članci

04. Jun 2022.

„Sveti Stefan” zatvoren, plaže neuređene

On je istakao da je "jasna nervoza Pribilović, jer nije lako opravdati štetu nanijetu budžetu Opštini Budva".

"Jer će doći na red i preispitivanja stanova solidarnosti koji su se davali podobnima za vrijeme vašeg mandata, a posebno nije lako sprati gorki ukus suzavca i pendreka koji je ostao za vama gospođo Pribilović. Posvađali ste familije, kumovske kuće, prijatelje, uspjeli ste svojim političkim djelovanjem da nanesete štete za tri mjeseca više nego vaši partijski prethodnici za 25 godina. Kome zakon leži u topuzu, tragovi mu smrde nečovještvom, poznati citat Petra II Petrovića Njegoša koji se očigledno može primijeniti i na vašu politiku", rekao je Rađenović.

Zaključio je da će avangardna i reformska politika URA dovesti do promjena kako u institucijama sistema, tako i u samim partijama kad su pojedinci u pitanju, zato će, kako kaže, istrajati na zatvaranju poglavlja 23 i 24.

Bonus video: