Medoks: Fokus staviti na finansijske istrage, jedino tako se može iskorijeniti problem krijumčarenja cigareta

Adžić je izrazio spremnost za inteziviranjem saradnje sa Nacionalnom kriminalističkom agencijom Ujedinjenog Kraljevstva, "naročito u dijelu jačanja operativnih kapaciteta Uprave policije u oblasti istraživanja ilegalnih finansijskih tokova"

1690 pregleda 8 komentar(a)
Adžić i Medoks, Foto: Tim za odnose sa javnošću MUP
Adžić i Medoks, Foto: Tim za odnose sa javnošću MUP

Ministar unutrašnjih poslova, Filip Adžić, sastao se danas sa britanskom ambasadorkom u Crnoj Kori, Karen Medoks.

Sastanak je, kako je saopšteno iz MUP-a, bio je prilika da sagovornici apostrofiraju izvanrednu saradnju dvije zemlje, naročito kada je u pitanju policijska saradnja.

Sastanku su prisustvovali i v.d. generalnog direktora Direktorata za evropske poslove, međunarodnu saradnju i programe podrške, Sergej Mučalica, kao i v.d. pomoćnika direktora za Sektor za borbu protiv kriminala, Dejan Knežević

Adžić je, kako je saopšteno, informisao Medoks o aktivnostima Policije koje se tiču zapljene cigareta, dok je v.d. pomoćnika direktora Knežević "naglasio da je već godinu dana stopirano krijumčarenje cigareta."

"Na toj liniji, ambasadorka Medoks je kazala da fokus treba staviti na finansijske istrage, jer se jedino tako može u potpunosti iskorijeniti problem krijumčarenja cigareta, kao i ostalih oblika kriminala. Ambasadorka Medoks je saopštila da je Britanska ambasada spremna da nastavi da pruža pomoć i podršku Crnoj Gori, te da mogu računati na pomoć u osnaživanju kapaciteta prilikom finansijskih istraga", piše u saopštenju MUP-a.

Adžić je, s tim u vezi, izrazio spremnost za inteziviranjem saradnje sa Nacionalnom kriminalističkom agencijom Ujedinjenog Kraljevstva, "naročito u dijelu jačanja operativnih kapaciteta Uprave policije u oblasti istraživanja ilegalnih finansijskih tokova."

"Na sastanku je zaključeno da postoji obostrana otvorenost da se saradnja i dalje proširuje, naročito kroz zajedničke projekte", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: