Opozicija ponovo nije predložila zamjenika predsjednice Administrativnog odbora

Odbor je na današnjoj sjednici za savjetnicu predsjednice Skupštine imenovao Anastasiju Vujošević, diplomiranu ekonomistkinju

5848 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Screenshot/Youtube
Foto: Screenshot/Youtube

Administrativni odbor Skupštine nije ni danas izabrao zamjenika predsjednice tog tijela, jer opozicija, kojoj pripada to mjesto, nije dostavila predlog.

Predsjednica Odbora Suzana Pribilović predložila je da se ova tačka skine sa dnevnog reda dok se ne postigne odgovor.

Poslovnikom Skupštine predviđeno je da zamjenik Administrativnog odbora bude iz opozicije, s obzirom na to da je uspostavljena nova većina. Pribilović je, poslije formiranja nove parlamentarne većine, na toj poziciji zamijenila Miluna Zogovića iz Demokratskog fronta (DF).

Ovo je treći put da Administrativni nije izabrao zamjenika potpredsjednice. Na prethodnoj sjednici 8. juna poslanik Pokreta za promjene Vladan Raičević, koji je bio jedini predloženi, povukao je kandidaturu.

On je to učinio nakon izlaganja poslanika Demokrata Vladimira Martinovića, koji je tražio da se ta tačka povuče sa dnevnog reda dok se ne postigne dogovor među poslaničkim klubovima vlasti i opozicije, kome će pripasti koji odbor.

Odbor je na današnjoj sjednici za savjetnicu predsjednice Skupštine imenovao Anastasiju Vujošević, diplomiranu ekonomistkinju. Od prisutnih članova sedam je bilo za, dok jedan član nije glasao.

Bonus video: