Abazović: Ukidamo uredbu o dodjeli stanova funkcionerima, državne firme postale partijski bastioni

"Nisam protiv politike da se građanima pomaže, ali jesam protiv politike da određene državne kompanije koristimo kao partijske bastione. Mislim da se takva politika mora najstrože sankcionisati", poručio je premijer

31364 pregleda 42 komentar(a)
Foto: Vlada Crne Gore
Foto: Vlada Crne Gore

Vlada Crne Gore ukinuće uredbu o dodjeli stanova funkcionerima na prvoj narednoj sjednici, da ne bi postojala nikakva dilema da će Vlada nastaviti praksu koja je bila prisutna ranije - saopštio je danas premijer, Dritan Abazović.

Komentarišući najave da odlazeći menadžment Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS) namjerava da dijeli stanove zaposlenima, Abazović je rekao da se nastavlja praksa da ta i ostale države firme postaju bastioni partija koje upravljaju njima.

"I za CEDIS i za svaku drugu državnu kompaniju - treba da vidimo koliko je zaposlenih bilo 2020. godine, a koliko će ih biti kad se uspostavi novi menadžment. Nisam protiv politike da se građanima pomaže, ali jesam protiv politike da određene državne kompanije koristimo kao partijske bastione. Mislim da se takva politika mora najstrože sankcionisati, da nam se ne bi ponavljala u narednom periodu. Trenutno jedna partija upravlja CEDIS-om, a možda će sjutra neka druga. Da se takve prakse ne bi nastavljale, to moramo sasjeći u korijenu i sankcionisati. Ako se utvrdi da se radilo protiv pravila, Vlada će procesuirati svakoga. Moramo se odgovorno odnositi prema državnim resursima, a ne kao da je to nešto što treba da iskoristimo...", rekao je Abazović novinarima na pres-konferenciji s premijerkom Finske Sanom Marin.

Na čelu CEDIS-a su funkcioneri Demokratske Crne Gore.

Povezani članci

20. Jun 2022.

Zbrinjavanje podobnih na brzinu?

Bonus video: