SNP Žabljak: SD sa DPS ustoličio predsjednika Opštine suprotno Ustavu, zakonima i izbornoj volji građana

"Na istoj sjednici, u istom danu, birali su za predsjednika onoga koji je podnio ostavku na mjesto predsjednika opštine. Pitamo, da li se sličan primjer desio bilo gdje u svijetu?

2728 pregleda 7 komentar(a)
Foto: Miloš Rudović
Foto: Miloš Rudović

Žabljački odbor Socijalističke narodne partije (SNP) saopštio je da su Socijaldemokrate (SD) zajedno sa Demokratskom narodnom partijom (DPS) "ustoličile" predsjednika Opštine Žabljak "suprotno Ustavu, zakonima i izbornoj volji građana".

Žabljački SNP reagovao je na navode predsjednika Opštinskog odbora SD Žabljak Spasoja Ostojića koji je kazao da odluka da se Veselin Vukićević izabere za predsjednika Opštine "ne može predstavljati puč ni manipulaciju izborne volje, već je stvaranje preduslova da Opština Žabljak funkcioniše nesmetano u narednim mjesecima"...

"Na istoj sjednici, u istom danu, birali su za predsjednika onoga koji je podnio ostavku na mjesto predsjednika opštine. Pitamo, da li se sličan primjer desio bilo gdje u svijetu? Socijaldemokrate se pozivaju na formiranje buduće lokalne vlasti u interesu građana a bez ucjena", navodi se u reagovanju SNP Žabljak.

Dodaju da u SD-u "zaboravljaju da su godinama bili sastavni dio vlasti, a svoje učešće u njoj temeljili upravo na ucjenama".

"Bili su prepoznati kao Savez Direktora (SD). Ipak, ovo je bilo za očekivati od njih jer, bliže se lokalni izbori i snagu će pokazati ako se ne budu krili na nekoj zajedničkoj listu. Izgleda da još nisu prežalili nadanje da budu dio državne vlasti i otud tolika uznemirenost. Trebali su se češće javljati i ukazivati na probleme građana Žabljaka. No, opraštamo im. Ipak se to ne može vidjeti iz Podgorice", zaključuje se u reagovanju.

Bonus video: