Uljarević: Abazović nastavlja da vrijeđa kritički orijentisan dio NVO sektora i zdrav razum građana

"Ostaje samo da vidimo ko će i zašto pristati da bude dio ove simulacije dijaloga i otvorenosti", kazala je izvršna direktorica CGO-a

13060 pregleda 28 komentar(a)
Uljarević, Foto: Luka Zeković
Uljarević, Foto: Luka Zeković

Izvršna direktorica Centra za građansko obrazovanje (CGO) Daliborka Uljarević kazala je da premijer Dritan Abazović "nastavlja da vrijeđa" kritički orijentisan dio nevladinog sektora, ali i zdrav razum građanki i građana.

Ona se oglasila povodom navoda da bi Abazović trebalo da, kao što je ranije najavio, započne seriju razgovora o Temeljnom ugovoru između države i Srpske pravoslavne crkve.

Kazala je da su premijer i i ministri koji u petak glasali za taj dokument demonstrirali, tokom rasprave, hermetičku zatvorenost za sve argumente koji su stigli od brojnih ličnosti iz NVO sektora.

"Nakon što je taj dokument usvojen, on naprasno otvara 'konsultacije' i time nastavlja da vrijeđa kritički orijentisan dio NVO sektora, ali i zdrav razum građana i građanki. Ostaje samo da vidimo ko će i zašto pristati da bude dio ove simulacije dijaloga i otvorenosti", napisala je Uljarević na Tviteru.

Bonus video: