Zogović: Svi pravosudni putevi vode ka šefu režima, Đukanović potvrđuje kako se mjerio "ugled" u izopačenom sistemu

"Svetozar Marović, politički uglednik, ideolog i potpredsjednik DPS-a koji je priznao da je dio organizovane kriminalne grupe. Veselin Veljović glavni policijski uglednik. Vesna Medenica pravosudna uglednica, dugogodišnja čelnica našeg pravosuđa, a tu je i Blažo Jovanić čelnik i uglednik iz privrednog suda"

23857 pregleda 11 komentar(a)
Zogović, Foto: Luka Zeković
Zogović, Foto: Luka Zeković

Poslanik Demokratskog fronta (DF) u Skupštini Crne Gore, Milun Zogović saopštio je danas da svi pravosudni putevi vode ka šefu režima.

Zogović je to poručio komentarišući današnju izjavi Đukanovića o jučerašnjem hapšenju bivših članova Odbora direktora državne kompanije "13. jul Plantaže".

Đukanović je kazao da je "u vrlo optimističnoj nadi" da sumnje koje postoje u vezi juče uhapšenih bivših članova Odbora direktora državne kompanije "13. jul Plantaže" - nijesu tačne.

"Dok padaju glavni stubovi bivšeg režima, koji su personifikacija zarobljenih institucija privatne države, Đukanović se nada da te tvrdnje nijesu tačne, jer se po njegovoj procjeni radi o uglednim građanima", napisao je Zogović na svom Fejsbuk profilu.

On je dodao da "ovom konstatacijom Đukanović potvrđuje na osnovu kojih parametara i kako se mjerio "ugled" u izopačenom sistemu vrijednosti koji je stvorila njegova trodecenijska vladavina i ko su bile glavne perjanice i uglednici".

"Svetozar Marović, politički uglednik, ideolog i potpredsjednik DPS-a koji je priznao da je dio organizovane kriminalne grupe. Veselin Veljović glavni policijski uglednik. Vesna Medenica pravosudna uglednica, dugogodišnja čelnica našeg pravosuđa, a tu je i Blažo Jovanić čelnik i uglednik iz privrednog suda. Tu je i veliki ekonomski uglednik Veselin Vukotić siva eminencija ekonomske politike koja je razorila naše društvo i napravila tektonska ekonomska raslojavanja u cilju proizvodnje nove društvene klase režimskih bogatuna. Kako da ne pomenem skoro zaboravljenog, uglednika savjetnika, tremaroša Miga kovertu Stijepovića. I da ne dužim, ispričavam se svim "uglednicima" Đukanovićevog režima čiji je ugled već potvrđen osuđujućim pravosnažnim sudskim presudama i mnogobrojnim koji su predmet, a i onim koji će tek biti predmet tužilačkih istraga i sudskih procesa, što ih iz praktičnih razloga neću nabrajati jer bi spisak bio predugačak. Sužava se krug. Svi pravosudni putevi vode ka onom koji je ustanovio takav sistem vrijednosti, ka šefu režima ka glavnom UGLEDNIKU!", napisao je Zogović.

Bonus video: