Lekić: Posljednja faza raspadanja kolektivnog identiteta Crne Gore

"Bez autoriteta demokratske i pravne države kao i pojedinaca u njoj, što podrazumjeva i njihovo javno dostojanstvo i ličnu hrabrost, ova predstava vrjednosno - funkcionalnog propadanja države će se izvjesno nastaviti"

19850 pregleda 26 komentar(a)
Lekić, Foto: Luka Zeković
Lekić, Foto: Luka Zeković

Lider Demosa i poslanik u Skupštini Crne Gore, Miodrag Lekić kazao je da je Crna Gora kukala "ako nema nikoga da zaustavi ovo navođeno bestijalno orgijanje po zemlji Crnoj Gori".

"Poslije Božića, sada i Državni praznik postaje dan visokog bezbjednosnog rizika u Crnoj Gori, što je vjerovatno posljednja faza raspadanja kolektivnog identiteta Crne Gore. Identiteta koji je trebalo graditi. A ne ugrađivati. I to od manipulatorsko-korumpiranih ignoranata", naveo je Lekić.

Dodao je da se sada "vide zastrašujuće dezintegracione posljedice tog projekta na kojem se dugo radilo".

"Problem je što se ovaj naručeni primitivizam koji dolazi i iz sa vrha džave, koji duboko ruži Crnu Goru, dešava u uslovima krize već nemoćnih institucija i pojednaca u njima. Bez autoriteta demokratske i pravne države kao i pojedinaca u njoj, što podrazumjeva i njihovo javno dostojanstvo i ličnu hrabrost, ova predstava vrjednosno-funkcionalnog propadanja države će se izvjesno nastaviti. Zato neko ko ima državne nadležnosti u ovoj zemlji treba da javno i jasno upozori, zatim po zakonu sankcioniše, pa i javnim lišavanjem slobode razigane primitivce, a prije njih licemjerne i bjedne huškače sa političkih vrhova, kako bi se spriječio sve riskantniji nastavak ove mučne slike zemlje, i tako zaštitio ustavno-civilizovani poredak Crne Gore. U protivnom je nastavak nemoći koju građanima treba priznati", naveo je Lekić.

Bonus video: