Savić: Izmišljotine i besmislice da sam mijenjao odluku pod pritiskom

URA optužila M portal koji vodi savjetnica za medije DPS da crta metu premijeru, iz tog medija poručili Abazoviću da se "smiri"

30155 pregleda 17 komentar(a)
Boris Savić, Foto: Boris Pejović
Boris Savić, Foto: Boris Pejović

Predsjednik Višeg suda Boris Savić negirao je danas da je mijenjao odluku o određivanju pritvora Petru Lazoviću i Radovanu Pantoviću i da je na njega vršen pritisak iz Vlade i kabineta premijera Dritana Abazovića.

On je u odgovorima na pitanja “Vijesti” navode da je pod pritiskom izmijenio prvobitnu odluku nazvao “izmišljotinama i besmislicama”.

Nedavno osnovani M portal objavio je sinoć da je Savić “punih pet sati vijećao o zahtjevu Specijalnog tužilaštva, da bi im tek sinoć oko 21 sat obojici odredio pritvor do 30 dana”.

Odlučivanje o pritvoru je prema navodima M portala, potrajalo puna tri sata, zbog navodnih političkih pritisaka, kada je Savić, “promijenio odluku o pritvoru”.

Glavna i odgovorna urednica M portala je Danica Nikolić, na čijem Linkedin profilu stoji da je od 2012. godine do danas savjetnica za medije u Demokratskoj partiji socijalista (DPS).

Osnivač firme Mportal koja je pokrenula istoimeni portal je Sonja Drobac, novinarka koja je dugo vodila TV Prva dok je bila bliska DPS. Ona je firmu osnovala u martu, a onda se u maju kao vlasnik upisuje Zoran Vujičić.

Izvršna direktorica firme je Angelina Živković.

Građanski pokret URA ranije danas je osudio "permanentno crtanje mete predsjedniku Građanskog pokreta URA i premijeru Dritanu Abazoviću od strane novoosnovanih kvaziportala".

U saopštenju GP URA, se navodi da ti "kvaziportali", ne navodeći o kojim portalima je riječ, "očigledno zastupaju interese određenih struktura okupljenih oko porodice Lazović koje su se posljednjih dana našle na udaru Specijalnog državnog tužilaštva, a koje svesrdno sponzoriše kompanija "Bemax"".

Iz URE su najavili i prijavu.

Iz M portala su odgovorili da će na sudu iznijeti dokaze i poručili premijeru da se "smiri", te aludirali da postoje transkripti i snimci Abazovića. Potvrdili su da im je sponzor kompanija "Bemax”.

Bonus video: