"Statisu izbrisati "kioske“, smanjiti cijene za vodu i smeće"

Rađenović pojašnjava da ovo na čemu SNP insistira u stvari je sve ono što su opozcione partije ranije zamjerale DPS-u i šta su godinama tražile da se uradi.
123 pregleda 12 komentar(a)
Budva grad, Foto: Shutterstock
Budva grad, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 08.10.2017. 11:32h

Smanjenje cijene vode i smeća, oslobađanja komunalija građane koji rješavaju stambeno pitanje, popis imovine, preispitivanje prodaje opštinske imovine, izbrisati iz Plana privremenih lokacija nelegalnih objekata na Svetom Stefanu, koje je izgradio grčki bizsnieman Petros Statis - samo su neki od zahtjeva koje je budvanska Socijalistička narodna partija ispostavila svojim koalicionim partmerima u novoj gradskoj upravi u Budvi. SNP participira u ovoj vlasti i ima jednog odbornika u parlamentu, koji čini prevagu, jer aktulena budvanska vlast od 33 odbornička mandata ima 17 odbornika.

Potpredsjednik opštinskog odbora SNP Krsto Rađenović kazao je da su u pitanju su zahtjevi, na čijem ispunjavanju će insistirati ova partija.

"Godinu dana je prošlo od kada je kriminalna grupa izgubila vlast u Budvi i ostavila Opštinu u najgorem stanju. SNP aktivno učestvuje u novoj vlasti. Poslije svega što je bilo, kada su građani bili na drugom mjestu , ekonomski iscrpljeni, naša partija koja vodi prije svega računa o sugrađanima predlažemo kolicionim partnerima šta treba uraditi kako bi se standard grašana povećao“, kazao je Rađenović na konferenciji za novinare.

On je taksativno naveo šta treba uraditi.

"Smanjiti cijenu vode od 20 do 30 odsto i ukinuti taksu na vodomjer. Osloboditi građane Budve koji rješavaju stambena pitanja do 400 kvadrata stambnog prostora plaćanja komunalija. Smanjiti cijenu za smeće 10 odsto“, istakao je Rađenović.

Dodao je da će SNP insistirati da se iz plana privremenih objekata za narednu godibnu "izbrišu“ betonski objekti od 2.000 kvadrata naspraman grada hotela "Sveti Stefan“ koje je izgradila kompanija „Adritic properties.

"Iz Plana izbrisati dva beotonska „kioska“ od 2.000 kvadrata na Svetom Stefanu, izbrisati i novi restoran „Nobu“ nadograđen na šoping centru preko puta grada hotela, kao i privremene lokalcije na Svetom Stefanu i Starom gradu. Tražimod a se izvrši popis opštinske imovine , jer to je zadatak i obaveza koje imamo prema građanima opštine Budva. Ono što u našoj partiji smatramod aje najveća pljačka opštine Budva, a to je na koji način su vršne eksproprijyacije i preprodaje opštinske zemlje. Tražimo da svi koaliconi partneri imenuju po jednog predstavnika i da se napravi radno tijelo, koje će preuispitati sve ugovore od 2005., kako bi došlo do pravog stanja koliko je za proteklih deceniju izgubljeno zemlje. Primjer je i preprodaje zamelje kod sajama, čime se bavi Specijalno tužilaštvo“, naveo je Rađenović. Prema njegovim riječima svi zahtjevi moraju biti prihvaćeni kako nova gradska vlast bi funkcionisala i dalje.

"Ono što takođe tražimo, pored onoga što je kao naš predlog već usvojen a to su bepslatni udžbenici za sve osnovne, da se takođe obezbijedi i beplstana prevoz đacima, koji u školu moraju ići gradskim autobusima“, kazao je Rađenović.

Rađenović pojašnjava da ovo na čemu SNP insistira u stvari je sve ono što su opozcione partije ranije zamjerale DPS-u i šta su godinama tražile da se uradi.

„Smatramo da će svi koalicioni partneri prihvatiti ove naše zahtjeve“, zaključio je Rađenović.

Bonus video: